Washington Capitals a devenit în premieră campioană NHL. Alex Ovecikin a fost MVP-ul finalei

Foto: reuters.com

Foto: reuters.com

Washington Capitals a câștigat finala NHL, cucerind pentru prima dată în istoria francizei Cupa Stanley. În ultimul act, echipa din capitala Statelor Unite a învins cu 4-1 la general pe Vegas Golden Knights, echipa surpriză a sezonului, ajunsă în finală la chiar primul sezon în NHL.

Rusul Alex Ovecikin a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei, primind trofeul Conn Smythe. Jucătorul în vârstă de 32 de ani a jucat prima finală a carierei în NHL. Ovecikin a marcat 15 goluri în actualul playoff, un nou record al francizei în ceea ce privește reușitele în post-sezon. Rusul a avut câte un punct în fiecare meci al finalei, cu trei goluri și două pase decisive. Un singur rus mai fusese desemnat până acum MVP-ul finalei, Evgheni Malkin de la Pittsburgh în 2009.

Vegas Golden Knights câștigase primul meci al finalei, scor 6-4, pe gheața proprie. Însă Washington Capitals s-a impus în meciul secund, tot în Las Vegas, scor 3-2, apoi a câștigat ambele meciuri de acasă, scor 3-1 și 6-2. În meciul cinci, echipele au revenit în Las Vegas, unde Washington s-a impus cu 4-3. Fusese 3-2 pentru Golden Knights după două reprize, dar Capitals au marcat de două ori în repriza a treia. Jucătorul danez Lars Eller a adus golul decisiv.

Este al treilea sezon consecutiv când o echipă din Conferința de Est câștigă Cupa Stanley, după ce Pittsburgh Penguins se impuseseră în ultimele două stagiuni.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *