Novak Djokovici este învins în sferturi la Roland Garros de italianul Marco Cecchinato, locul 72 ATP

Sârbul Novak Djokovici a părăsit Grand Slamul de la Roland Garros în faza sferturilor de finală. Fostul lider mondial a jucat patru finale în turneul de la Paris, câștigând trofeul la ediția din 2016, dar acum este oprit din drumul spre o nouă finală de italianul Marco Cecchinato, locul 72 în clasamentul mondial.

Cecchinato are 25 de ani și în primul tur al actualei ediții îl învinsese pe românul Marius Copil.

Italianul a câștigat primul set cu 6-3, după un brec pe care îl făcuse în ghemul al patrulea. În actul secund, Cecchinato a condus cu 2-0, dar Djokovici a egalat la 2-2. Sârbul a avut apoi trei mingi de set la 6-5 în favoarea sa, însă italianul le-a anulat pe toate, apoi s-a impus în tiebreak cu 7-4. Setul trei a început cu trei brecuri, două reușite de sârb care apoi s-a desprins clar și a câștigat cu 6-1, reușind alte două brecuri. Seria bună a lui Djokovici a continuat în setul patru în care fostul lider mondial s-a desprins la 3-0. Au fost în total opt ghemuri la rând adjudecate de sârb. Djokovici a condus apoi cu 5-2, dar Cecchinato a egalat la 5-5. S-a ajuns în tiebreak, unde Djokovici a avut trei mingi de set, iar Cecchinato a avut patru mingi de meci, fructificând-o pe ultima și câștigând cu 13-11.

Din anul 1978 nu mai ajunsese un italian în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Precedentul era Corrado Barazzutti, tot la Roland Garros.

În semifinale, Cecchinato îl va întâlni pe austriacul Dominic Thiem.

După meci, Djokovici a anunțat la conferința de presă că nu este sigur dacă va evolua în sezonul pe iarbă, care începe luni, după încheierea turneului de la Roland Garros.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *