Zinedine Zidane a demisionat din funcția de antrenor la Real Madrid, la cinci zile după triumful în Liga Campionilor

Foto: the18.com

Foto: the18.com

Zinedine Zidane a luat o decizie surprinzătoare, de a demisiona din funcția de antrenor al echipei spaniole Real Madrid. Tehnicianul francez preluase gruparea iberică în ianuarie 2016 și a câștigat la conducerea lui Real de trei ori consecutiv Liga Campionilor, devenind primul antrenor din istorie care reușește această performanță.

„Consider că acesta este momentul potrivit pentru toată lumea. Pare un pic ciudat, dar trebuia luată această decizie, pentru binele tuturor, al jucătorilor, al clubului și al meu. Această echipă trebuie să câștige în continuare și are nevoie de o schimbare după trei ani, o altă voce, o altă metodă de lucru”, a spus Zidane într-o conferință de presă.

În urmă cu cinci zile, Real Madrid învingea în finala Ligii Campionilor de la Kiev, pe Liverpool, cu 3-1.

În cei doi ani și jumătate petrecuți la conducerea clubului spaniol, Zidane a câștigat pe lângă cele trei trofee în Liga Campionilor alte șase trofee: campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în același an, de două ori Supercupa Europei și de două ori Cupa Mondială a cluburilor.

Zidane are 45 de ani, iar Real Madrid a fost primul club pe care l-a antrenat, anterior mai petrecând două sezoane la conducerea echipei secunde a clubului madrilen.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *