Irina Begu s-a calificat în turul doi la Roland Garros după un meci dramatic încheiat cu 9-7 în decisiv

Foto: ziuanews.ro

Foto: ziuanews.ro

Irina-Camelia Begu a promovat în runda secundă a turneului de la Roland Garros după ce a învins-o pe Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, scor 6-4, 5-7, 9-7. Meciul a durat trei ore și 19 minute. În runda următoare, Begu o va înfrunta pe Zhang Shuai din China, cap de serie numărul 27.

Begu și Schmiedlova s-au înfruntat pentru a cincea oară. Anterior, românca obținuse o singură victorie în fața slovacei, în 2014, la Bogota. Acum, Begu a condus cu 3-1 în primul set, a fost egalată la 3-3, dar a mai reușit un brec și a păstrat avansul până la finalul setului. Situația s-a repetat în oglindă în setul doi. Schmiedlova a condus cu 3-1, scorul a devenit apoi 3-3, dar pe final de set, slovaca a mai făcut un brec. În decisiv, Schmiedlova a condus cu 2-0, 3-1 și 5-2, dar Begu a egalat la 5-5, apoi a mai făcut un brec și a servit la 6-5 pentru câștigarea partidei. Slovaca a reușit re-brecul și a egalat la 6-6. În ghemul al 15-lea, Begu a mai făcut un brec, apoi s-a desprins la 40-0 în ghemul următor, obținând trei mingi de meci. Schmiedlova le-a anulat pe toate, însă ulterior Begu a mai avut o minge de meci pe care a fructificat-o.

Anul trecut, Begu fusese eliminată la Paris în runda inaugurală.

Begu este a treia jucătoare din România ajunsă în turul doi la actuala ediție, după Alexandra Dulgheru și Mihaela Buzărnescu. În turul întâi vor mai juca Ana Bogdan și Simona Halep.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *