Elvețianul Lucien Favre este noul antrenor al echipei germane Borussia Dortmund

Foto: wdr.de

Foto: wdr.de

Elvețianul Lucien Favre, care a antrenat în ultimele două sezoane echipa franceză Nice, a fost instalat la conducerea grupării germane Borussia Dortmund cu care a semnat un contract pentru două sezoane. Tehnicianul în vârstă de 60 de ani revine astfel în Bundesliga, unde a mai pregătit pe Hertha Berlin și Borussia Monchengladbach.

Borussia Dortmund a avut doi antrenori în sezonul recent încheiat, pe olandezul Peter Bosz care a fost demis în luna decembrie și înlocuit cu austriacul Peter Stoger. Galben-negrii au încheiat sezonul din Bundesliga pe locul patru, obținând calificarea pentru stagiunea viitoare din Liga Campionilor.

„Dortmund este unul dintre cele mai interesante cluburi din Europa, iar acesta este motivul pentru care mă bucur că mă întorc în Bundesliga”, a declarat Favre pentru site-ul oficial al clubului german.

Borussia Dortmund a fost campioană a Germaniei în 2011 și 2012, apoi a ajuns în 2013 în finala Ligii Campionilor, dar de atunci a intrat pe o pantă descendentă și a schimbat patru antrenori în ultimii ani. Pe lângă Bosz și Stoger, în sezonul recent încheiat, Borussia a mai fost pregătită de Jurgen Klopp sau Thomas Tuchel.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *