Loading...
Rugby

România a fost exclusă de la Cupa Mondială de rugby pentru că a folosit un jucător ineligibil

Echipa națională de rugby a României a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019, iar Federația Română de specialitate a fost amendată cu 100.000 de lire sterline. Deciziile au fost luate după ce România l-a folosit în preliminarii pe jucătorul din Tonga Sione Faka’osilea. Acesta însă jucase în 2013 pentru selecționata Tonga de rugby în șapte, astfel că nu mai avea dreptul să reprezinte o altă reprezentativă.

World Rugby, organismul care conduce pe plan mondial rugby-ul în 15, precum și pe cel în șapte, a decis ca România să fie penalizată cu câte cinci puncte pentru fiecare meci din preliminarii în care l-a folosit pe jucătorul din Tonga. Astfel, echipa țării noastre a primit 30 de puncte penalizare și nu mai încheie preliminariile pe primul loc.

În același timp, World Rugby a sancționat și selecționata Spaniei, echipa aflată pe locul doi în preliminarii, tot pentru folosirea unor jucători ineligibili, ibericii primind 40 de puncte de penalizare. Astfel, echipa Rusiei, aflată pe locul trei în preliminarii, va obține biletele pentru Cupa Mondială.

Decizia World Rugby poate fi contestată în termen de 14 zile.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *