SCM Craiova a câștigat în premieră Cupa EHF la handbal feminin

Foto: fanatik.ro

Foto: fanatik.ro

SCM Craiova este a treia echipă din România care triumfă în Cupa EHF la handbal feminin. În finală, echipa olteană a învins pe Vipers Kristiansand din Norvegia cu scorul general 52-51. În tur, în Norvegia, gazdele câștigaseră cu 26-22, însă SCM Craiova a întors scorul în meciul de pe teren propriu în care s-a impus cu 30-25.

Partida a fost dominată de la început de echipa olteană, însă pe final, scandinavele au revenit și au fost aproape să obțină trofeul, doar intervențiile excelente ale portarului Yuliya Dumanska păstrând avansul în favoarea SCM-ului.

A fost 3-0 pentru SCM după patru minute, apoi diferența a crescut la patru goluri la jumătatea primei reprize (10-6). Scorul a devenit 16-8 în minutul 21, iar la pauză, diferența era de șapte goluri (19-12). Cel mai mare ecart s-a consemnat în minutul 38, când SCM conducea la nouă goluri, scor 24-15. Însă Vipers a revenit și cu zece minute înainte de final, mai erau doar cinci goluri diferență (scor 28-23). În ultimele 30 de secunde, Kristiansand a avut mingea, putând marca golul care să asigure trofeul, însă Dumanska a închis poarta, cu două intervenții remarcabile.

Ana Maria Ţicu a fost cea mai bună marcatoare de la SCM, cu 11 goluri.

Pentru SCM Craiova, este primul trofeu continental obținut.

Cupa EHF a mai fost câștigată de Chimistul Râmnicu Vâlcea, în 1984 și 1989, și de Rapid București, în 1993. În anul 2012, HC Zalău a pierdut finala.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *