Sorana Cîrstea s-a calificat în runda secundă a turneului de la Madrid

Sorana Cîrstea a promovat în turul al doilea al turneului de la Madrid după ce a învins-o pe Katerina Siniakova din Cehia. Românca aflată pe locul 35 în clasamentul mondial s-a impus cu 6-4, 2-6, 6-4. Meciul a durat două ore și cinci minute.

A fost a doua întâlnire dintre cele două jucătoare. Precedenta, în 2017, la Eastbourne, era câștigată tot de Cîrstea, în minimum de seturi.

Diferența în primul set a fost făcută de un singur brec, reușit de Cîrstea în ghemul al treilea. În setul secund, cehoaica aflată pe locul 51 în clasamentul WTA a rupt ritmul cu un brec în ghemul al patrulea, cu care s-a desprins la 3-1. Cîrstea a reușit imediat re-brecul, dar Siniakova a câștigat din nou pe serviciul advers, a condus cu 4-2, apoi a mai făcut un brec, având în total patru ghemuri consecutive adjudecate. În decisiv, Cîrstea s-a desprins la 5-1, cu cinci ghemuri la rând câștigate, însă  Siniakova a avut o revenire cu o serie de trei ghemuri în care s-a impus, apropiindu-se la 5-4. Cîrstea avusese o minge de meci la 5-3, ratată, apoi a închis partida, câștigând ghemul al zecelea al setului, pe propriul serviciu.

În runda secundă, Cîrstea o va înfrunta pe Daria Kasatkina din Rusia, cap de serie numărul 14.

Cîrstea a ajuns în sferturi de finală la ultimele două ediții ale turneului de la Madrid.

Anterior, se mai calificase în turul secund o altă româncă, Irina Begu. Tot în primul tur vor mai juca Simona Halep și Mihaela Buzărnescu.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *