Marc Marquez câștigă la Jerez și urcă pe primul loc în ierarhia sezonului la MotoGP

Spaniolul Marc Marquez a obținut a doua victorie din actualul sezon al Campionatului Mondial de motociclism viteză, la clasa MotoGP, și a urcat pe primul loc în ierarhia stagională. Campionul lumii în ultimele două sezoane și de patru ori în ultimii cinci ani a câștigat pentru a doua oară în carieră pe circuitul de la Jerez, în țara sa natală, după victoria din 2014. Per total, este a 37-a victorie a carierei la categoria mare pentru Marquez.

Britanicul Cal Crutchlow a pornit din pole position, dar a avut un start slab, a pierdut multe poziții, apoi a căzut în turul al șaptelea și a abandonat. Spaniolul Jorge Lorenzo a plecat excelent de pe grilă și s-a instalat la conducere în primul viraj. Însă în turul al șaptelea, Lorenzo a fost depășit de Marquez care a condus până la linia de sosire. Lupta pentru locul doi s-a dus multă vreme între Lorenzo, Andrea Dovizioso și Dani Pedrosa. Turul al 17-lea a fost unul nefast pentru toți trei. Dovizioso a încercat să-l depășească pe Lorenzo, spaniolul a revenit, Pedrosa a vrut să profite, dar cei trei s-au acroșat și au abandonat cu toții. Astfel, Johann Zarco a moștenit locul doi pe care l-a păstrat până la finiș. Lupta pentru locul trei s-a dus între Andrea Iannone și Danilo Petrucci, Iannone având câștig de cauză.

Italianul Valentino Rossi, care a încheiat pe locul al cincilea, a ajuns la peste 40.000 de kilometri parcurși în carieră la MotoGP, echivalentul circumferinței planetei Pământ.

Marquez a trecut pe primul loc în clasamentul sezonului, cu un avans de 12 puncte față de Zarco, noul ocupant al locului doi. Dovizioso era până acum lider, dar a cedat poziția după abandonul suferit.

Următoarea etapă a sezonului este Grand Prixul Franței, pe 20 mai, la Le Mans.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *