Halep o învinge pe Schnyder și România revine în Grupa Mondială a Cupei Fed

Foto: twitter.com

România s-a desprins decisiv la 3-0 în duelul contra Elveției din barajul de promovare în Grupa Mondială a Cupei Fed. Simona Halep a adus al treilea punct pentru echipa țării noastre care revine astfel în eșalonul de elită al competiției, după două sezoane petrecute în Grupa Mondială II.

În duelul de la Cluj-Napoca, România avea 2-0 după prima zi. Partida care a deschis ziua secundă le-a adus față în față pe Simona Halep și pe Patty Schnyder, aceasta din urmă înlocuind-o pe Timea Bacsinszky. Schnyder, 39 de ani, s-a retras din activitate în 2011, dar a revenit în competiții în 2015, jucând mai mult în turnee din circuitul ITF.

Halep a dominat autoritar întâlnirea, câștigând cu 6-2, 6-1, după doar 65 de minute de joc. Cele două jucătoare se mai înfruntaseră o singură dată, în 2010, într-un meci jucat la Fes, în Maroc, tot românca având și atunci câștig de cauză.

UPDATE: Ultimul meci de simplu, în care ar fi trebuit să se înfrunte Irina Begu și Viktorija Golubic, nu s-a mai jucat. În schimb, a avut loc partida de dublu în care a câștigat Elveția. Golubic și Jil Teichmann le-au învins în super-tiebreak pe Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu. Româncele câștigaseră primul set cu 6-0, apoi elvețiencele au răspuns cu același scor. În super-tiebreak, a fost 10-6 pentru Elveția.

 

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *