România conduce Elveția cu 2-0 după prima zi a duelului din Cupa Fed

Foto: wtatennis.com

Foto: wtatennis.com

România a câștigat ambele partide ale duelului contra Elveției, la Cluj-Napoca, în barajul de promovare în Grupa Mondială a Cupei Fed.

Simona Halep a câștigat primul duel al zilei, trecând cu 6-3, 1-6, 6-1 de Viktorija Golubic, locul 115 în clasamentul mondial. Partida s-a întins pe durata unei ore și 45 de minute de joc. Românca aflată pe prima poziție în ierarhia WTA a acuzat o contractură musculară, însă a anunțat că se va reface la timp pentru a juca și în ziua decisivă a duelului.

În a doua partidă a zilei inaugurale, Irina Begu, locul 38 WTA, a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Timea Bacsinszky, locul 46 WTA. Meciul a durat o oră și 17 minute.

Duminică, partidele se vor desfăşura după următorul program:

Ora 12: Simona Halep – Timea Bacsinszky, meci urmat de duelul Irina Begu – Viktorija Golubic. Apoi, la dublu se vor înfrunta perechile Irina Begu/Simona Halep și Patty Schnyder/Jil Teichmann.

Câștigătoarea duelului va juca în 2019 în Grupa Mondială.

România joacă în acest baraj după ce a învins Canada, în primul tur al Grupei Mondiale II, în vreme ce Elveția a căzut în baraj după ce a pierdut partida contra Cehiei din prima rundă a Grupei Mondiale.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *