Daniel Ricciardo a câștigat Grand Prixul Chinei. Vettel a sosit al optulea, dar rămâne lider la general

Australianul Daniel Ricciardo s-a impus în Grand Prixul Chinei, a treia etapă a sezonului în Campionatul Mondial de Formula 1. Este a șasea victorie a carierei pentru pilotul de la Red Bull, prima din acest sezon. Precedentul său succes fusese înregistrat în stagiunea precedentă, în Azerbaidjan.

Mașinile Ferrari au plecat din prima linie a grilei de start, dar în timp ce Sebastian Vettel și-a păstrat prima poziție, Kimi Raikkonen a avut un start slab și a căzut pe locul patru, fiind depășit de Valtteri Bottas și Max Verstappen. În turul al 20-lea, Bottas a intrat la boxe, iar două tururi mai târziu, și Vettel a făcut schimbul de pneuri, însă germanul a revenit pe circuit în spatele lui Bottas. Raikkonen a rămas mai mult pe circuit, fiind lider până în turul 27 când a fost depășit de Bottas. În turul 31, a avut loc un incident între Gasly și Hartley, iar rămășițe din cele două mașini ajunse pe pistă i-au forțat pe organizatori să trimită safety-car-ul. Piloții de la Red Bull au profitat și au intrat la boxe, schimbând pneurile, iar strategia a fost cea câștigătoare. La reluare, după dispariția mașinii de siguranță, Ricciardo a urcat de pe patru până pe primul loc, depășindu-i pe rând pe Hamilton, Vettel și Bottas. Verstappen a urcat la rândul său, de pe șase până pe patru, trecând de Raikkonen și Hamilton. În turul 43, Verstappen l-a acroșat pe Vettel. Ambii piloți au revenit pe circuit, însă au căzut pe locurile cinci și șase. Însă, în timp ce Verstappen a continuat să depășească, trecând până la final de Hamilton și încheind foarte aproape de Raikkonen, Vettel a mai pierdut două poziții, fiind depășit de Huelkenberg și Alonso și sosind doar al optulea. Dacă ar mai fi fost un tur de parcurs, Carlos Sainz ar fi reușit la rândul său să-l depășească pe german. Ricciardo a trecut primul linia de sosire, urmat de Bottas și Raikkonen. Verstappen a sosit al patrulea, dar a primit o penalizare de 10 secunde după atacul asupra lui Vettel și va încheia pe locul cinci, deoarece Hamilton a fost foarte aproape de olandez.

În clasamentul sezonului, Vettel rămâne lider, cu 54 de puncte. Hamilton ocupă locul doi, cu 45 de puncte, iar Bottas este al treilea, cu 40 de puncte. Ricciardo a urcat pe patru, cu 37 de puncte.

Etapa a patra a sezonului este Grand Prixul Azerbaidjanului, programat la Baku, pe 29 aprilie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *