Ana Bogdan se oprește în semifinale la Bogota și mai așteaptă prima finală a carierei

Ana Bogdan a fost învinsă în semifinalele turneului de la Bogota, în Columbia. Românca desemnată cap de serie numărul șapte a pierdut duelul cu Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, scor 6-3, 6-2. A fost a patra semifinală jucată de româncă în circuitul mondial, însă Bogdan nu a ajuns niciodată într-o finală.

Bogdan, locul 76 WTA, a început meciul cu un brec, dar Schmiedlova, locul 132 în clasamentul mondial, a trecut în avantaj, conducând cu 3-1. Bogdan a egalat la 3-3, dar slovaca a mai făcut un brec și a câștigat primul set după 49 de minute. Seria bună a slovacei a continuat în setul al doilea, Schmiedlova desprinzându-se la 4-0. Au fost în total șapte ghemuri consecutive câștigate de slovacă. Meciul a durat o oră și 28 de minute.

În finală, Schmiedlova o va înfrunta pe învingătoarea dintre Lara Arruabarrena din Spania și Dalila Jakupovic din Slovenia.

Pentru Bogdan, prezența în semifinale este recompensată cu 110 puncte WTA și 11.500 de dolari.

Românca mai jucase o semifinală în urmă cu o săptămână, la Monterrey, în Mexic, și de asemenea se oprise în semifinale la București în 2017 și la Florianopolis în 2016.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *