Victorie pentru Ana Bogdan în optimi la Bogota, într-un meci întins pe două zile

Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Bogota, în Columbia, după victoria în fața rusoaicei Anna Blinkova. Românca aflată pe locul 76 în clasamentul mondial, cap de serie numărul șapte, s-a impus cu 1-6, 7-6, 6-4. Meciul a început joi, dar s-a întrerupt la scorul 2-2 în setul decisiv, din cauza ploii.

Primul set a fost dominat autoritar de rusoaica aflată pe locul 115 în clasamentul mondial. Blinkova a făcut două brecuri și s-a impus cu 6-1 după 36 de minute de joc. În setul secund, la 1-1, a început o serie de șase brecuri consecutive, câte trei de fiecare parte. Pe finalul setului, Blinkova a mai făcut un brec și a condus cu 6-5, servind pentru câștigarea partidei, dar Ana Bogdan a reușit re-brecul și a împins setul în tiebreak. Aici, românca a salvat o minge de meci a adversarei, la 7-6 în favoarea rusoaicei, apoi Bogdan s-a impus cu 10-8. Blinkova a început mai bine setul decisiv și a condus cu 2-0, dar Bogdan a egalat la 2-2. A venit pauza din cauza ploii. La reluare, cele două au mers cap la cap până la 4-4, când Bogdan a făcut un brec și apoi s-a impus cu 6-4.

În sferturi, Ana Bogdan o va întâlni, tot vineri, pe Daniela Seguel din Chile, jucătoare venită din calificări şi aflată pe locul 191 mondial.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *