Alexandra Cadanțu a fost eliminată în prima rundă la Lugano, unde câștigase două meciuri în calificări

Alexandra Cadanțu a părăsit turneul de la Lugano, în Elveția, în prima rundă. Românca aflată pe locul 173 în clasamentul mondial a fost învinsă de Donna Vekic din Croația, locul 55 WTA, scor 6-0, 7-5. Cadanțu ajunsese pe tabloul principal după ce a câștigat două meciuri în faza calificărilor.

Primul set a durat 29 de minute și românca nu a obținut vreun ghem. Vekic a câștigat și primul ghem din setul secund, contra serviciului, însă imediat Cadanțu a făcut un re-brec. Ulterior, românca s-a desprins la 4-2, cu un nou brec, însă Vekic a câștigat trei ghemuri consecutive și a condus cu 5-4, servind pentru câștigarea meciului. Cadanțu a făcut un nou brec și a egalat la 5-5, dar imediat Vekic a câștigat pe serviciul advers și a servit din nou pentru victorie. Croata în vârstă de 21 de ani a ratat patru mingi de meci, însă a fructificat-o pe cea de-a cincea. Meciul a durat o oră și 39 de minute.

A fost prima partidă dintre cele două jucătoare.

În turul următor, Vekic o va înfrunta pe învingătoarea dintre rusoaica Svetlana Kuznețova, cap de serie numărul cinci, și Mona Barthel din Germania.

Pentru prezența în turul întâi, Cadanțu va primi 2.100 de dolari și 19 puncte WTA.

Tot în turul întâi la Lugano a fost eliminată și Mihaela Buzărnescu.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *