Patrick Reed a triumfat în Mastersul de la Augusta, primul său trofeu de Mare Șlem

Foto: twitter.com

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2018/04/reed-150x150.jpg
Foto: twitter.com

Americanul Patrick Reed a câștigat Mastersul de la Augusta, primul turneu de Mare Șlem al sezonului. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a obținut astfel primul său titlu de Mare Șlem din carieră și a preluat celebra jachetă verde care se acordă câștigătorului de la Augusta. Pe lângă jachetă, Reed a primit și un cec în valoare de 1.980.000 de dolari.

Jordan Spieth a fost lider la finalul primei zile, în timp ce Reed era pe poziția a patra, la trei lovituri în urmă. După ziua a doua, Reed trecea în fruntea clasamentului, cu două lovituri avans față de al doilea clasat, Marc Leishman din Australia. Reed a rămas la conducere și după ziua a treia, în timp ce pe poziția secundă urca nord-irlandezul Rory McIlroy. Cei doi erau separați de trei lovituri. În runda finală, în jocul lui Reed s-au simțit emoțiile, americanul neavând aceleași execuții precise și încheind ziua la doar unu-sub-par. Însă nici urmăritorii nu au fost mai exacți și astfel Reed a câștigat cu un avans de o lovitură față de al doilea clasat, americanul Rickie Fowler. Jordan Spieth a făcut o rundă excelentă, încheiată la opt-sub-par, și s-a clasat la final pe locul trei, la două lovituri de lider. McIlroy a jucat foarte slab în ultima zi, având la final două lovituri peste par și încheind turneul doar pe locul cinci.

În acest moment, toate cele patru trofee de Mare Șlem sunt deținute de jucători americani cu vârste apropiate: Brooks Koepka (27 de ani, campion la US Open), Jordan Spieth (24 de ani, campion la Openul Britanic) și Justin Thomas (24 de ani, campion la Campionatul PGA).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *