Victorie dramatică a României contra Rusiei în preliminariile pentru Campionatul European

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2012/11/handbal-150x150.jpgEchipa națională feminină de handbal a României a câștigat cu 26-25 partida contra Rusiei, din Grupa 4 a preliminariilor pentru Campionatul European din luna decembrie. Meciul a avut loc la Cluj-Napoca. În urmă cu doar câteva zile, cele două reprezentative se înfruntaseră în Rusia, iar țara gazdă câștigase cu 30-25.

România a fost în avantaj de-a lungul primei reprize, având chiar și patru goluri în plus. La pauză, scorul era 15-12 pentru echipa țării noastre. Rusia a revenit însă după pauză și în minutul 40 a condus prima dată în meci, scor 17-16. Două minute mai târziu, scorul era 19-16 pentru echipa vizitatoare. Dar România a întors partida și în minutul 53 a fost din nou în avantaj, scor 24-23. Diferența a crescut apoi la două goluri, scor 26-24, Rusia a marcat un gol, dar nu a mai putut egala.

Eliza Buceschi a fost cea mai bună marcatoare din tabăra României, cu șase goluri.

În clasamentul grupei, conduce România, cu șase puncte. Austria are tot șase puncte, dar golaveraj mai slab. Rusia se află pe locul trei, cu patru puncte, iar Portugalia este ultima, fără vreun punct. Primele două clasate se califică pentru turneul final.

În ultimele două etape din grupă, România înfruntă Austria, în deplasare, pe 31 mai, și Portugalia, acasă, pe 3 iunie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *