România pierde în Georgia dar se califică la Cupa Mondială după eșecul Spaniei în Belgia

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2013/02/romania-rugby-150x150.jpgRomânia a fost învinsă în deplasare de Georgia cu 25-16, în ultima etapă din Rugby Europe Championship, al doilea eșalon valoric al rugby-ului european, după Turneul celor Șase Națiuni. Însă într-un meci disputat în paralel, Belgia a învins la Bruxelles echipa Spaniei cu 18-10, astfel că România încheie pe locul doi în turneu și își asigură calificarea la Cupa Mondială din 2019.

Gruzinii au condus cu 3-0 în meciul de la Tbilisi, după lovitura de pedeapsă a lui Matiașvili, dar Florin Vlaicu a egalat în minutul 10, tot din lovitură de pedeapsă. În minutul 21, a venit primul eseu al gazdelor, reușit de Lomidze, iar Matiașvili a adus punctele suplimentare. Pe finalul primei reprize, stejarii au redus din diferență după alt penalti al lui Vlaicu. La două minute după pauză, Sichinava a reușit un nou eseu pentru gazde, Matiașvili reușind transformarea, iar cinci minute mai târziu, tot Matiașvili a marcat din lovitură de pedeapsă, ducând scorul la 20-6. Echipa noastră a redus din diferență după o nouă lovitură de pedeapsă reușită de Vlaicu, în minutul 59. A venit apoi al treilea eseu al gazdelor, în minutul 69, iar în minutul 77, și Andrei Rădoi a reușit un eseu, iar Vlaicu a adus punctele suplimentare, stabilind scorul final.

Georgia a câștigat astfel și Cupa Antim Ivireanu, pusă în joc la duelurile directe. România deținea trofeul după ce se impusese la precedentul duel, anul trecut, la București, scor 8-7.

În clasamentul Rugby Europe Championship, Georgia a ocupat locul întâi, cu 24 de puncte. România s-a situat pe doi, cu 14 puncte, iar Spania a încheiat pe trei, cu 13 puncte. Au urmat Rusia și Belgia, cu 11, respectiv 9 puncte. Germania este ultima, fără vreun punct, și va juca un meci de menținere în acest eșalon contra echipei aflate pe primul loc în Rugby Europe Trophy, al treilea nivel al rugby-ului european.

În ceea ce privește calificarea la Cupa Mondială, Georgia avea deja asigurat locul, astfel că echipa de pe locul doi în Rugby Europe Championship mergea de asemenea la turneul final. Spania era favorită după victoria din februarie contra României, dar eșecul ibericilor de la Bruxelles i-a lăsat pe poziția a treia. România a jucat la toate cele opt ediții de până acum ale Cupei Mondiale.

Cupa Mondială din 2019 va avea loc în Japonia, iar România va juca în meciul de deschidere, contra țării gazdă, pe 20 septembrie. România face parte din Grupa A, alături de Japonia, Irlanda, Scoția și o echipă venită din runda playoff.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *