Matthias Mayer și Vincent Kriechmayr au fost la egalitate pe primul loc la Are. Feuz a obținut Globul coborârii

Foto: skiracing.com

Foto: skiracing.com

Austriecii Matthias Mayer și Vincent Kriechmayr au câștigat ex-aequo coborârea de la Are, în Suedia, unde se desfășoară finalele sezonului Cupei Mondiale de schi alpin. Pentru Mayer, campionul olimpic la coborâre în 2014 și la Super-G în 2018, este a cincea victorie a carierei în Cupa Mondială, în vreme ce Kriechmayr mai avea o singură victorie în carieră, la un Super-G, în decembrie 2017, la Beaver Creek. Cei doi au fost cronometrați la finalul coborârii cu timpul de un minut, 20 de secunde și 21 de sutimi.

Pe poziția a treia, la doar patru sutimi în urma învingătorilor, s-a clasat elvețianul Beat Feuz care a câștigat astfel duelul cu Aksel Lund Svindal pentru Globul Mic de Cristal al disciplinei. Feuz era favorit dinaintea cursei, datorită avansului de 60 de puncte în clasament. Este primul Glob de Cristal din palmaresul elvețianului în vârstă de 31 de ani.

Globul de Cristal de la coborâre era singurul neacordat în acest sezon. În rest, Kjetil Jansrud și-a asigurat deja Globul de Cristal la Super-G, Marcel Hirscher încheie sezonul cu Globul Mare de Cristal și cu cele de la slalom și slalom uriaș, iar Peter Fill a obținut Globul de la combinată.

Joi, tot la Are, va avea loc un Super-G, iar sâmbătă și duminică sunt programate cursele tehnice.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *