Lindsey Vonn a câștigat ultima coborâre a sezonului, Sofia Goggia a obținut Globul Mic

Americanca Lindsey Vonn s-a impus în cursa de coborâre de la Are, în Suedia, unde se desfășoară finalele sezonului în Cupa Mondială de schi alpin. Este a 82-a victorie a carierei pentru Vonn în Cupa Mondială, a 43-a într-o coborâre.

Însă italianca Sofia Goggia a ocupat locul al doilea în această cursă și a cucerit Globul Mic de Cristal al disciplinei, încheind pe prima poziție în ierarhia sezonului, cu doar trei puncte avans față de Vonn. Pentru italianca în vârstă de 25 de ani, este primul Glob de Cristal din palmares. În sezonul precedent, Goggia ocupase locul doi la finalul sezonului în ierarhia coborârii, iar în urmă cu o lună, italianca obținuse aurul olimpic la coborâre.

Șase sutimi de secundă a fost diferența dintre Vonn și Goggia, și nicio altă schioare nu s-a apropiat de cele două în clasament. O altă americancă, Alice McKennis, a ocupat locul trei, la 28 de sutimi în urma învingătoarei.

Joi, tot la Are, se dispută ultimul Super-G al sezonului. Lupta pentru Globul de Cristal se duce între Tina Weirather din Liechtenstein și Lara Gut din Elveția. Cele două sunt separate de 46 de puncte.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *