Loading...
Sporturi de iarnă

Victorie pentru Daniel Andre Tande în concursul de sărituri cu schiurile de la Oslo

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2015/11/tande-150x150.jpgNorvegianul Daniel Andre Tande a obținut a cincea victorie a carierei în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, dar prima în țara sa natală. Pe trambulina mare de la Oslo-Holmenkollen, Tande se clasase doar pe locul opt după prima manșă, apoi a avut un zbor fantastic în runda a doua și a profitat de greșelile celor care încheiaseră prima rundă în frunte, trecându-și astfel în cont al doilea succes stagional, după cel de la Willingen, pe 3 februarie.

Liderul Cupei Mondiale, polonezul Kamil Stoch, era lider după prima manșă, în care sărise 138 de metri, dar a dezamăgit în runda decisivă în care nu a ajuns nici măcar la punctul de construcție al trambulinei, aflat la 120 de metri. Săritura sa a măsurat 119 metri, iar Stoch a încheiat pe locul șase.

Pe locurile doi și trei, la final, au fost austriecii Stefan Kraft și Michael Hayboeck, cei care ocupau aceleași poziții și la finalul primei manșe.

În ciuda ratării din acest concurs, Stoch și-a mărit avansul în fruntea clasamentului Cupei Mondiale față de al doilea clasat, germanul Richard Freitag, care a încheiat la Oslo pe locul opt. Stoch are acum 1.063 de puncte, iar Freitag a adunat 868 de puncte.

Următoarea etapă a sezonului este programată marți, tot în Norvegia, la Lillehammer.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *