Loading...
Sporturi de iarnă

Martin Fourcade a mărit din nou avansul în fruntea Cupei Mondiale după locul doi de la Kontiolahti

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2017/03/fourcade-150x150.jpg
Foto: eurosport.fr

Martin Fourcade a câștigat un nou duel cu Johannes Thingnes Boe în lupta pentru Marele Glob de Cristal al Cupei Mondiale de biatlon. În cursa cu start în bloc de la Kontiolahti, în Finlanda, Fourcade a încheiat pe locul doi în vreme ce Boe a fost doar pe poziția a 19-a. Astfel, francezul are acum 43 de puncte avans în fruntea clasamentului sezonului față de Boe. Norvegianul se apropiase la doar 11 puncte după ce încheiase pe locul patru cursa de sprint de la Kontiolahti, la care Fourcade nu participase din cauza unei gastro-enterite.

Cursa cu start în bloc a început dezastruos pentru Fourcade care a ratat două ținte la prima intrare în poligon, făcând astfel 300 de metri suplimentari. Însă francezul a revenit în grupul fruntaș, a tras fără greșeală la celelalte trei treceri prin poligon și pleca primul după ultima sesiune de trageri. Anton Șipulin din Rusia și austriacul Julian Eberhard se aflau în urmărirea sa, l-au prins, însă Șipulin a căzut și a ieșit din lupta pentru victorie. Pe ultimele sute de metri, Eberhard a atacat și a trecut primul linia de sosire. Fourcade a sosit la 6,9 secunde în urma austriacului, iar Șipulin a încheiat pe locul trei, la 19,3 secunde de învingător. Johannes Boe trăsese fără greșeală la prima trecere prin poligon, dar a ratat ulterior cinci ținte, făcând astfel 750 de metri în plus.

Pentru Eberhard, a fost a patra victorie a carierei în Cupa Mondială.

Din actualul sezon mai sunt doar cinci etape de disputat. Următoarele două curse, un sprint și un pursuit, se desfășoară la Oslo, pe 15 și 17 martie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *