Kjetil Jansrud și-a asigurat Globul Mic de Cristal la Super-G după victoria de la Kvitfjell

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2014/02/jansrud-150x150.jpgNorvegianul Kjetil Jansrud a câștigat cursa de Super-G desfășurată pe pârtia de la Kvitfjell, în țara sa natală, în Cupa Mondială de schi alpin. În urma acestui succes, Jansrud s-a desprins la peste 100 de puncte față de urmăritori în clasamentul sezonului la Super-G, asigurându-și astfel Micul Glob de Cristal al disciplinei. Este al patrulea Glob Mic cucerit în carieră de schiorul în vârstă de 32 de ani după alte două la Super-G, în 2015 și 2017, precum și unul la coborâre, în 2015.

Jansrud avea 46 de puncte avans față de Svindal înaintea etapei, între cei doi scandinavi ducându-se lupta pentru Glob. Însă, în timp ce Jansrud a fost cel mai rapid la Kvitfjell, Svindal a abandonat, astfel că diferența a crescut la 146 de puncte.

Jansrud a fost secondat de elvețianul Beat Feuz, în vreme francezul Brice Roger a completat podiumul.

În urma acestui succes, Jansrud a urcat pe locul trei în clasamentul sezonului Cupei Mondiale, cu un total de 815 puncte. Primul loc este deja securizat de Marcel Hirscher care a câștigat deja Marele Glob de Cristal.

Ultimele etape din acest sezon se desfășoară la Are, în Suedia, unde între 14 și 18 martie au loc patru curse, câte una din fiecare disciplină: coborâre, Super-G, slalom și slalom uriaș.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *