România a învins Rusia la Cluj-Napoca, în etapa a treia din Rugby Europe Championship

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2013/06/rugby-150x150.jpgEchipa națională de rugby a României a câștigat cu 25-15 disputa contra Rusiei, în etapa a treia din Rugby Europe Championship. Meciul a avut loc pe Cluj Arena. România a ratat punctul bonus suplimentar, nereușind trei eseuri în plus față de adversari, dar urcă pe locul doi în clasamentul turneului, depășind Spania, care a fost învinsă la Tbilisi de Georgia cu 23-10.

România a condus cu 7-0 din minutul șase, în urma unui eseu de penalizare. Însă Rusia a trecut în avantaj după un eseu venit în minutul 30 și un penalti, în minutul 35. În minutul 38, Valentin Calafeteanu a marcat pentru „Stejari” tot dintr-o lovitură de penalitate, stabilind scorul la pauză, 10-8 pentru România. În minutul 49, echipa noastră a reușit al doilea eseu din meci, prin Stephen Shennan, dar Calafeteanu nu a adus punctele suplimentare. Rusia a egalat în minutul 70 după eseul lui Gaisin care a reușit și transformarea. Până la final, echipa României a marcat două eseuri, prin Paula Kinikinilau în minutul 74 și Eugen Căpățână în minutul 79, nereușind punctele suplimentare la vreunul dintre ele. Însă nu a venit încă un eseu care ar fi adus punctul suplimentar, astfel că scorul la eseuri a fost 4-2.

În clasamentul turneului, după trei etape, conduce Georgia, cu 14 puncte. România ocupă locul doi, cu nouă puncte, iar Spania este a treia, cu opt puncte. Rusia se află pe locul patru, cu șase puncte, urmată de Belgia, cu cinci puncte. Germania este ultima, fără vreun punct.

În etapa a patra din turneu, pe 10 martie, România va primi vizita Belgiei, la Buzău. Tot atunci, Spania va juca acasă împotriva Germaniei, iar Rusia va întâlni pe teren propriu echipa Georgiei.

România a întrecut acum Spania într-un clasament realizat pe baza rezultatelor din ultimele două sezoane din Rugby Europe Championship, clasament care contează pentru calificarea la Cupa Mondială din 2019. În această ierarhie nu contează rezultatele contra Georgiei, echipă deja calificată la turneul final. România este pe primul loc, cu 24 de puncte din șapte meciuri. Spania este a doua, cu 21 de puncte, dar din șase partide. Echipa care va fi prima în acest clasament la finalul turneului, va obține calificarea la Cupa Mondială, iar a doua clasată va merge în runda playoff. Pentru România, mai contează pentru clasament doar meciul contra Belgiei, în vreme ce Spania va puncta la partidele cu Germania, de acasă, și cu Belgia, la Bruxelles.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *