Marit Bjoergen a cucerit al optulea aur olimpic din carieră, egalând recordurile lui Bjorndalen și Daehlie

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2013/02/marit-bjoergen-150x150.jpgNorvegianca Marit Bjoergen s-a impus în cursa de 30 de kilometri, la schi fond, la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Este a 15-a medalie a carierei la Jocurile Olimpice pentru schioara în vârstă de 37 de ani care astfel și-a îmbunătățit propriul record. Bjoergen este cea mai titrată sportivă din istoria Jocurilor de iarnă și a doua într-un clasament cumulat și cu Jocurile de vară, doar gimnasta rusă Larisa Latînina adunând în carieră mai multe medalii, 18 în total.

În ceea ce privește numărul de medalii de aur, Bjoergen a ajuns la opt în total la Jocurile Olimpice, egalându-i pe compatrioții săi Ole Einar Bjorndalen și Bjorn Daehlie, primul la biatlon, al doilea tot la schi fond. Aceștia erau până acum singurii sportivi cu câte opt titluri olimpice la Jocurile de iarnă.

Bjoergen a dominat autoritar cursa de 30 de kilometri, alergată în stilul clasic la această ediție, și s-a impus cu timpul de o oră, 22 de minute, 17 secunde și șase zecimi. Pe locul al doilea, la un minut, 49 de secunde și cinci zecimi în urmă, s-a clasat Krista Parmakoski din Finlanda. Iar suedeza Stina Nilsson a cucerit medalia de bronz.

Bjoergen obținuse aurul și acum patru ani, în cursa de 30 de kilometri. La PyeongChang, norvegianca mai cucerise un aur, alături de ștafeta țării sale la 4×10 kilometri, precum și o medalie de argint și două de bronz.

A fost ultima probă de la Jocurile de la PyeongChang, iar Bjoergen a adus al 14-lea aur pentru delegația Norvegiei care a încheiat astfel pe primul loc în clasamentul pe medalii. Norvegia a adunat în total 39 de medalii, 14 de aur și 14 de argint, precum și 11 de bronz. Germania s-a clasat pe locul doi, tot cu 14 medalii de aur, însă cu un total de 31 de medalii. Țara gazdă Coreea de Sud se află pe locul șapte în clasament.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *