Germania a câștigat aur și argint la bob-patru persoane la PyeongChang. România a fost pe 29

Foto: lematin.ch

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2018/02/bob-150x150.jpg
Foto: lematin.ch

Două echipaje germane au încheiat pe primele două locuri în concursul de bob – patru persoane, la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Echipajul cu Francesco Friedrich pilot a ocupat prima poziție, iar pe doi s-a clasat echipajul care l-a avut pilot pe Nico Walther. Tot pe locul secund, la egalitate cu echipa lui Walther, a fost Coreea de Sud care obține pentru prima dată în istorie o medalie la bob.

Echipajul lui Friedrich a fost pe primul loc încă de la finalul primei manșe în care stabilea recordul canalului de gheață de la baza sportivă Alpensia. Germanii au avut cel mai bun rezultat în trei dintre cele patru manșe ale competiției, abia în ultima manșă echipajul Elveției cu Rico Peter pilot fiind mai rapid. Timpul cumulat al echipajului lui Friedrich a fost de trei minute, 15 secunde și 85 de sutimi. Echipajul lui Walther și cel al Coreei de Sud au avut același timp cumulat la finalul celor patru manșe, trei minute, 16 secunde, 38 de sutimi. Elveția lui Peter a fost pe locul patru.

Francesco Friedrich a câștigat a doua medalie de aur la PyeongChang, el fiind pilot și în echipa de două persoane a Germaniei care a obținut titlul olimpic. În 2017, la Campionatele Mondiale, de asemenea Friedrich obținea două medalii de aur.

România s-a prezentat la PyeongChang cu un echipaj format din Dorin Grigore, Florin Crăciun, Levente Bartha și Paul-Septimiu Muntean. Românii au încheiat pe locul 29, ultimul.

La bob, dar în proba de două persoane, România a obținut singura medalie din istorie la Jocurile Olimpice, un bronz, în 1968.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *