Iivo Niskanen a adus primul aur pentru Finlanda la Jocurile Olimpice de la PyeongChang

Foto: nos.nl

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2017/03/niskanen-150x150.jpg
Foto: nos.nl

Finlandezul Iivo Niskanen a câștigat cursa de schi fond pe distanța de 50 de kilometri, la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Este primul aur obținut de delegația Finlandei la actuala ediție a Jocurilor de iarnă. Pentru Niskanen, este a doua medalie de aur a carierei la Olimpiadă, după cea de acum patru ani, la Soci, în proba de sprint pe echipe.

Niskanen a fost cronometrat la finalul celor 50 de kilometri cu timpul de două ore, opt minute, 22 de secunde și o zecime. Finlandezul s-a desprins cu un kilometru înainte de finiș de rusul Alexandr Bolșunov, alături de care alergase o perioadă lungă de timp. Niskanen schimbase schiurile cu opt kilometri înainte de finiș, cu altele foarte bine ceruite de service-menii echipei sale. De cealaltă parte, Bolșunov nu a recurs la această facilitate permisă de regulament, după cursă declarând că regretă decizia de a nu schimba schiurile și se consideră singurul vinovat pentru ratarea victoriei. Rusul a ajuns la 18,7 secunde în urma învingătorului. Medalia de bronz a fost câștigată de un alt reprezentant al Echipei Olimpicilor Ruși, Andrei Larkov care a câștigat pe ultimul urcuș al cursei duelul cu favoriții Alex Harvey din Canada și Martin Jonsrud Sundby din Norvegia.

Românul Paul Constantin Pepene a ocupat la final locul 32, fiind cronometrat cu timpul de două ore, 18 minute și 44 de secunde. 60 de schiori au ajuns la linia de sosire.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *