Ester Ledecka intră în istorie ! Prima sportivă care câștigă medalii de aur la două sporturi diferite la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă

Foto: bbc.co.uk/sport

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2018/02/ledecka-1-150x150.jpgCehoaica Ester Ledecka s-a impus în concursul de slalom uriaș paralel la snowboard, la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, după ce în urmă cu o săptămână câștiga cursa de Super-G la schi alpin. Astfel, Ledecka devine prima sportivă din istorie care cucerește medalii de aur în două sporturi diferite, la aceeași ediție ale Jocurilor Olimpice. Anterior, doar doi băieți au mai reușit această performanță, norvegienii Thorleif Haug (în 1924) și Johan Grottumsbraten (în 1928), campioni olimpici la combinată nordică și la schi fond.

Ledecka a învins-o în finala de la slalom uriaș paralel pe germanca Selina Jorg. În finala mică, o altă germancă, Ramona Hofmeister, a întrecut-o pe Alena Zavarzina din Echipa Olimpicilor Ruși.

Ledecka are doar 22 de ani și devenise în 2017 campioană mondială la slalom uriaș paralel, la campionatele lumii de la Sierra Nevada. La schi alpin, Ledecka a concurat rar, axându-se mai mult pe competițiile de snowboard. Cel mai bun rezultat al cehoaicei în Cupa Mondială de schi alpin este un loc șapte la o cursă de coborâre, în decembrie 2017, la Lake Louise, în Canada.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *