Elveția a câștigat proba pe echipe la schi alpin. Norvegia a devenit națiunea cu cele mai multe medalii la o singură ediție a Jocurilor de iarnă

Foto: twitter.com

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2017/02/holdener-150x150.jpg
Foto: twitter.com

Elveția s-a impus în proba de echipe la schi alpin, la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Norvegia a încheiat pe locul trei și a obținut astfel medaliile de bronz. Este a 38-a medalie cucerită de Norvegia la ediția de la PyeongChang, un nou record pentru o națiune la o singură ediție a Jocurilor de iarnă. Anterior, recordul aparținea Statelor Unite, cu 37 de medalii câștigate în 2010, la Vancouver.

Proba pe echipe la schi alpin este de fapt un slalom paralel. Fiecare echipă are câte patru reprezentanți, două fete și doi băieți. Sunt patru manșe în care se înfruntă în prima rundă două fete, în runda a doua doi băieți, în runda a treia celelalte două fete, iar în runda a patra ultimii doi băieți. Pentru fiecare victorie se acordă un punct echipei câștigătoare. Dacă este egalitate, 2-2, merge mai departe echipa cu cel mai bun timp adunat al celui mai rapid schior și al celei mai rapide schioare.

Elveția a trecut cu 4-0 de Ungaria, în primul tur, apoi însă a învins cu emoții Germania în sferturile de finală. Fiecare dintre echipe a obținut câte două victorii, astfel că Elveția s-a calificat abia după compararea celor mai rapizi timpi. În semifinale, Elveția a învins Franța cu 3-1, iar pe cealaltă parte de tablou, Austria a trecut de Norvegia tot cu 3-1. În finala mare, Austria a obținut primul punct, după ce Katharina Liensberger a învins-o pe Denise Feierabend. Apoi însă Ramon Zenhaeusern a câștigat duelul cu Michael Matt, Wendy Holdener a învins-o pe Katharina Gallhuber, iar în ultimul duel, Daniel Yule a ajuns la finiș, în vreme ce austriacul Marco Schwarz nu a încheiat cursa. Astfel, Elveția, a câștigat cu 3-1.

În finala mică, Norvegia a trecut de Franța. A fost 2-2, iar victoria scandinavilor a fost obținută la calcularea timpilor.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *