//
acum citeşti...

Olimpism

Marcel Hirscher a obținut primul aurul olimpic din carieră. Austriacul a câștigat combinata alpină la PyeongChang

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2017/12/hirscher-150x150.jpeg

Foto: nzz.ch

Austriacul Marcel Hirscher s-a impus în proba de combinată alpină de la Jocurile Olimpice programate la PyeongChang, în Coreea de Sud. Este a doua medalie cucerită de Hirscher la Jocurile Olimpice și prima de aur. Anterior, austriacul care domină autoritar Cupa Mondială de schi alpin cucerise un argint în 2014, la Soci, la proba sa favorită, slalomul.

La PyeongChang, cursa de coborâre a fost prima desfășurată la combinata alpină, iar lider după coborâre era germanul Thomas Dressen. Norvegianul Aksel Lund Svindal ocupa poziția a doua, iar austriacul Matthias Mayer se afla pe locul trei. Hirscher înregistrase un rezultat foarte bun, locul 12. La slalom, Hirscher a fost cel mai rapid și astfel cu timpul cumulat de două minute, șase secunde și 52 de sutimi, a ocupat la final prima poziție. Francezul Alexis Pinturault, locul 10 după coborâre, a încheiat la final pe poziția a doua, cu un timp cu 23 de sutimi mai slab față de cel al lui Hirscher. Pinturault intră astfel în posesia argintului, a doua sa medalie olimpică după un bronz la Soci, la slalom uriaș. Un alt francez, Victor Muffat-Jeandet, a obținut medalia de bronz. Muffat-Jeandet fusese doar pe locul 29 la coborâre, însă a avut al doilea timp la slalom. Germanul Thomas Dressen, lider după coborâre, a avut doar al 24-lea timp la slalom și a fost la general pe locul nouă. Iar Svindal, locul doi la coborâre, nici nu a mai plecat la slalom.

Următoarea cursă masculină de schi alpin la PyeongChang este cea de coborâre, programată joi.

Articole pe aceeaşi temă:

Discutie

0 comentarii

Post a Comment

Categorii

Știri pe scurt

23/02 Aur olimpic pentru olandezul Kjeld Nuis la patinaj viteză – 1.000 m. Podium completat de Haavard Lorentzen (Norvegia) și Kim Tae-yun (Coreea de Sud)

23/02 Aur olimpic pentru Kelsey Serwa (Canada) la schi cross. Podium completat de Brittany Phelan (Canada) și Fanny Smith (Elveția)

22/02 Viitorul Constanța l-a achiziționat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna

22/02 Aur olimpic pentru Ungaria, la ștafeta masculină 5.000 m, la short track. Podium completat de China și Canada

22/02 Aur olimpic pentru chinezul Wu Dajing la short track – 500 m. Podium completat de sud-coreenii Hwang Dae-heon și Lim Hyo-jun

22/02 Aur olimpic pentru olandeza Suzanne Schulting la short track – 1.000 m. Podium completat de Kim Boutin (Canada) și Arianna Fontana (Italia)

22/02 Americanul David Wise este campion olimpic la schi acrobatic – halfpipe. Podium completat de Alex Ferreira (SUA) și Nico Porteous (Noua Zeelandă)

22/02 Austriaca Anna Gasser este prima campioană olimpică din istorie la snowboard big air. Podium completat de Jamie Anderson (SUA) și Zoi Sadowski-Synnott (Noua Zeelandă)

21/02 Canadianul Brady Leman a obținut aurul olimpic la schi acrobatic – schi cross. Podium completat de Marc Bischofberger (Elveția) și Serghei Ridzik (Olimpicii Ruși)

20/02 ACS Poli Timișoara i-a achiziționat pe atacantul argentinian Esteban Ciaccheri și pe fundașul român Iulian Carabela, ambii semnând contracte până în vară

20/02 Coreea de Sud a câștigat aurul olimpic în cursa feminină de ștafetă – 3.000 metri la short track. Podium completat de Italia și Olanda