Loading...
Tenis

Monica Niculescu a obținut o victorie de senzație la Doha, în fața fostului lider mondial Maria Șarapova

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2014/01/niculescu-150x150.jpgMonica Niculescu a învins-o pe rusoaica Maria Șarapova, într-un meci jucat în prima rundă a turneului de la Doha, în Qatar. Românca aflată pe locul 92 în clasamentul WTA s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-3, după două ore și 39 de minute de joc. Șarapova se află acum pe locul 41 în clasamentul mondial, dar a fost în trecut pe prima poziție a ierarhiei.

Șarapova a condus cu 2-0 în primul set, a fost egalată la 2-2, apoi s-a desprins la 5-2 și a ratat trei mingi de set. Niculescu a câștigat două ghemuri consecutive, însă în cele din urmă rusoaica și-a adjudecat setul. În actul secund, Șarapova a făcut un brec în primul ghem, însă românca a reușit re-brecul și a condus cu 2-1. Au urmat două ghemuri câștigate de Șarapova care din nou a avut avantajul unui brec, dar încă o dată, Niculescu a făcut re-brecul, a egalat la 3-3, apoi a încheiat setul cu un brec la zero, impunându-se cu 6-4. Setul decisiv a început de asemenea cu câte un brec de fiecare parte. S-a mers cap la cap până la 4-3 pentru Niculescu, românca impunându-se apoi pe serviciul advers și punând capăt apoi setului. A fost prima partidă directă dintre cele două jucătoare.

Niculescu a disputat al treilea meci la Doha, românca obținând două victorii în calificări pentru a ajunge pe tabloul principal.

În turul doi, Niculescu o va înfrunta pe învingătoarea dintre Fatma Al Nabhani din Oman, beneficiara unui wild card, și slovaca Magdalena Rybarikova, locul 18 în clasamentul mondial.

Tot în runda secundă vor evolua Simona Halep și Mihaela Buzărnescu, în vreme ce în turul întâi vor mai juca Irina Begu și Sorana Cîrstea.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *