//
acum citeşti...

Olimpism

Martin Fourcade revine după dezamăgirea de la sprint și câștigă pursuitul de la PyeongChang

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2017/03/fourcade-150x150.jpg

Foto: eurosport.fr

Francezul Martin Fourcade a obținut a treia medalie olimpică de aur din carieră, prima de la PyeongChang, în Coreea de Sud. După evoluția mai slabă de la sprint, unde a ocupat locul opt, Fourcade și-a luat revanșa la pursuit și a câștigat aurul, așa cum reușea și în urmă cu patru ani, la Soci. Tot atunci, francezul se impunea și în cursa individuală de 20 de kilometri.

Germanul Arnd Peiffer, câștigătorul sprintului din ajun, a plecat primul la pursuit, urmat la patru secunde de cehul Michal Krcmar și la opt secunde italianul Dominik Windisch și de austriacul Julian Eberhard. Fourcade a avut la start o întârziere de 22 de secunde față de Peiffer. Însă francezul a recuperat în primii kilometri, făcând parte din grupul numeros de biatloniști intrați în același timp în poligon pentru prima tragere. Însă Fourcade a ratat o țintă, in vreme ce Peiffer a tras fără greșeală, la fel și Julian Eberhard, iar cei doi s-au desprins față de ceilalți. La cea de-a doua trecere prin poligon, Eberhard a ratat o țintă, în vreme ce Peiffer și Fourcade au tras fără greșeală, fiind în grupul fruntaș, alături de Benedikt Doll, Simon Schempp sau Tarjei Boe. Au urmat cele două trageri la poziția picioare și Fourcade nu a mai ratat vreo țintă, desprinzându-se în învingător. În schimb, pentru Peiffer au venit ratările, trei în total, germanul încheind cursa abia pe locul opt. Pentru poziția secundă au luptat până la sfârșit germanul Benedikt Doll și suedezul Sebastian Samuelsson. Ambii au avut doar câte o ratare de-a lungul cursei și au avut un duel la sprint pentru medalia de argint, luptă câștigată de Samuelsson, scandinavul în vârstă de 20 de ani obținând prima medalie a carierei la Jocurile Olimpice. Doll a intrat în posesia bronzului, de asemenea prima sa medalie la Jocurile de iarnă.

În competiție a fost prezent și un român, Cornel Puchianu, care a ocupat locul 58. Puchianu a ratat în total cinci ține, făcând astfel 750 de metri suplimentari, pe lângă cei 12,5 kilometri ai cursei. Timpul lui Puchianu a fost cu șase minute și trei sferturi mai slab față de cel al învingătorului.

Următoarea competiție masculină de biatlon la PyeongChang este cursa individuală de 20 de kilometri, care va avea loc joi.

Articole pe aceeaşi temă:

Discutie

0 comentarii

Post a Comment

Categorii

Știri pe scurt

23/02 Aur olimpic pentru olandezul Kjeld Nuis la patinaj viteză – 1.000 m. Podium completat de Haavard Lorentzen (Norvegia) și Kim Tae-yun (Coreea de Sud)

23/02 Aur olimpic pentru Kelsey Serwa (Canada) la schi cross. Podium completat de Brittany Phelan (Canada) și Fanny Smith (Elveția)

22/02 Viitorul Constanța l-a achiziționat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna

22/02 Aur olimpic pentru Ungaria, la ștafeta masculină 5.000 m, la short track. Podium completat de China și Canada

22/02 Aur olimpic pentru chinezul Wu Dajing la short track – 500 m. Podium completat de sud-coreenii Hwang Dae-heon și Lim Hyo-jun

22/02 Aur olimpic pentru olandeza Suzanne Schulting la short track – 1.000 m. Podium completat de Kim Boutin (Canada) și Arianna Fontana (Italia)

22/02 Americanul David Wise este campion olimpic la schi acrobatic – halfpipe. Podium completat de Alex Ferreira (SUA) și Nico Porteous (Noua Zeelandă)

22/02 Austriaca Anna Gasser este prima campioană olimpică din istorie la snowboard big air. Podium completat de Jamie Anderson (SUA) și Zoi Sadowski-Synnott (Noua Zeelandă)

21/02 Canadianul Brady Leman a obținut aurul olimpic la schi acrobatic – schi cross. Podium completat de Marc Bischofberger (Elveția) și Serghei Ridzik (Olimpicii Ruși)

20/02 ACS Poli Timișoara i-a achiziționat pe atacantul argentinian Esteban Ciaccheri și pe fundașul român Iulian Carabela, ambii semnând contracte până în vară

20/02 Coreea de Sud a câștigat aurul olimpic în cursa feminină de ștafetă – 3.000 metri la short track. Podium completat de Italia și Olanda