Victorii pentru Anastasia Kuzmina și Martin Fourcade în cursele de urmărire de la Oberhof

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2014/02/kuzmina-150x150.jpgAnastasia Kuzmina din Slovacia și francezul Martin Fourcade s-au impus în cursele de urmărire de la Oberhof, în Cupa Mondială de biatlon, făcând astfel dubla în stațiunea din estul Germaniei, după ce zilele precedente câștigaseră și la sprint.

Kuzmina a plecat prima la pursuit după victoria de la sprint și, deși a ratat două ținte, a trecut prima linia de sosire, profitând de numărul mare de ratări înregistrate de principalele rivale. A doua, la peste un minut în urma învingătoarei, a sosit Dorothea Wierer din Italia, plecată abia a 16-a în cursă după o prestație mai slabă la sprint. Iar pe trei s-a clasat Vita Semerenko din Ucraina. Pentru Kuzmina, este a 11-a victorie a carierei în Cupa Mondială, a patra din acest sezon.

În clasamentul general al sezonului, Kuzmina este pe prima poziție, cu 422 de puncte, urmată de Kaisa Makarainen din Finlanda care a adunat 375 de puncte.

La masculin, Martin Fourcade a câștigat un nou duel contra norvegienilor. Francezul a avut o ratare la prima intrare în poligon, fiind depășit de norvegianul Emil Hegle Svendsen, dar apoi Fourcade nu a mai ratat vreo țintă la următoarele trei sesiuni de tragere și a trecut primul linia de sosire. Johannes Boe a încheiat pe locul al doilea, deși a ratat în total trei ținte, iar fratele mai mare al lui Johannes, Tarjei Boe, a completat podiumul. Svendsen nu a mai avut energie pe final, a ratat o țintă la ultima intrare în poligon și a încheiat pe locul patru.

La general, Fourcade este lider, cu 552 de puncte, iar Johannes Boe este al doilea, cu 514 puncte.

Duminică, tot la Oberhof, vor avea loc curse de ștafetă. Următoarele probe individuale au loc tot în Germania, la Ruhpolding, între 10 și 14 ianuarie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *