Martin Fourcade a câştigat sprintul de la Oberhof, a 66-a victorie a carierei în Cupa Mondială

Foto: eurosport.fr

Foto: eurosport.fr

Francezul Martin Fourcade s-a impus în cursa de sprint de la Oberhof, în Germania, în Cupa Mondială de biatlon. Este al treilea succes din acest sezon pentru deținătorul Marelui Glob de Cristal și al 66-lea al carierei.

Fourcade a încheiat cursa fără vreo ratare în poligon, fiind cronometrat la finalul celor 10 kilometri ai traseului în 25 de minute, trei secunde și trei zecimi. Pe poziția a doua s-a situat norvegianul Emil Hegle Svendsen care a avut un timp mai slab cu 8,1 secunde față de cel al învingătorului. Nici Svendsen nu a ratat vreuna dintre cele zece ținte avute. În schimb, un alt norvegian, Johannes Boe, a ratat două ținte, făcând astfel 300 de metri suplimentari. Cu toate acestea, Boe a ocupat locul trei, având un timp final cu doar 10,2 secunde mai slab față de cel al lui Fourcade.

Trei români au fost prezenți în cursă. Cornel Puchianu a avut cea mai bună clasare dintre cei trei, locul 65. Remus Faur a încheiat pe 72, iar George Buta a fost al 83-lea.

În clasamentul general al sezonului, Fourcade este lider, cu 492 de puncte. Al doilea, cu 460 de puncte, este Johannes Boe.

Sâmbătă, va avea loc o cursă de pursuit la care se califică primii 60 de la sprint, iar duminică este programată o ștafetă.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *