Anastasia Kuzmina a mărit avansul în fruntea clasamentului Cupei Mondiale după victoria în sprint la Oberhof

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2014/02/kuzmina-150x150.jpgSlovaca Anastasia Kuzmina a câștigat cursa de sprint de la Oberhof, în Germania, în Cupa Mondială de biatlon. Este a treia victorie în acest sezon pentru biatlonista în vârstă de 33 de ani și a zecea din carieră. Kuzmina a mai mărit astfel diferența față de a doua clasată în ierarhia generală a sezonului.

Kuzmina a ratat o țintă la prima trecere prin poligon, făcând astfel 150 de metri suplimentari, dar a tras fără greșeală la a doua intrare în poligon. Tot cu o ratare a încheiat și finlandeza Kaisa Makarainen care a ocupat locul secund. Timpul ei a fost cu 35,4 secunde mai slab față de cel al învingătoarei. Veronika Vitkova a ocupat poziția a treia, cu un timp cu 40,1 secunde inferior celui al slovacei de pe primul loc.

Două românce au fost prezente în cursă. Eva Tofalvi a ocupat locul 73, iar Luminița Pișcoran a încheiat pe 89 din 91 de participante care au ajuns la sosire.

Kuzmina rămâne lider în clasamentul general al sezonului, cu 362 de puncte. Pe locul al doilea se află Justine Braisaz din Franța, cu 336 de puncte, iar Makarainen ocupă locul trei, cu 335 de puncte.

Sâmbătă va avea loc o cursă de pursuit, iar duminică va fi o probă de ștafetă, ambele tot la Oberhof.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *