Kamil Stoch a câștigat și a doua etapă a Turneului celor 4 Trambuline, la Garmisch-Partenkirchen

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2013/02/kamil-stoch-150x150.jpgPolonezul Kamil Stoch a reeditat succesul de la Oberstdorf, impunându-se și la Garmisch-Partenkirchen, în Turneul celor 4 Trambuline. Stoch și-a consolidat astfel prima poziție în ierarhia turneului, având șanse bune să păstreze Vulturul de Aur, trofeul acordat câștigătorului competiției și pe care l-a cucerit la ediția precedentă.

Stoch a fost pe prima poziție la finalul manșei întâi de la Garmisch, cu o săritură măsurând 135,5 metri. Slovenul Tilen Bartol ocupa poziția a doua, iar japonezul Junshiro Kobayashi se afla pe locul trei.

În runda decisivă, Stoch a avut o nouă săritură fantastică, în lungime de 139,5 metri, și a totalizat 283,4 puncte după cele două manșe. Pe poziția a doua a încheiat germanul Richard Freitag care fusese al doilea și la Oberstdorf. Aflat doar pe locul șase după prima manșă, Freitag a sărit 137 de metri în manșa secundă și a totalizat 275,8 puncte. Norvegianul Anders Fannemel, locul cinci după prima rundă, a ocupat la final poziția a treia, cu un total de 270,2 puncte. Kobayashi s-a clasat pe locul patru, iar Bartol a fost al cincilea.

În clasamentul turneului, după două etape, Stoch este urmat de Freitag. Cei doi sunt separați de 11,8 puncte.

După două etape găzduite de Germania, Turneul celor Patru Trambuline se mută în Austria. Pe 4 ianuarie va avea loc runda de la Innsbruck, iar două zile mai târziu va fi etapa de la Bischofshofen care va închide competiția.

 

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *