Kamil Stoch s-a impus la Oberstdorf, în prima etapă a Turneului celor 4 Trambuline

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2013/02/kamil-stoch-150x150.jpgPolonezul Kamil Stoch a câștigat prima etapă la ediția cu numărul 66 din Turneul celor Patru Trambuline. La Oberstdorf, în Germania, Stoch a avut un zbor de senzație în manșa secundă, măsurând 137 de metri, și s-a instalat astfel pe prima poziție în clasamentul turneului.

Austriacul Stefan Kraft a fost lider după prima manșă, cu o săritură măsurând 132 de metri. Germanul Richard Freitag, liderul clasamentului general al sezonului în Cupa Mondială, ocupa locul doi la finalul primei runde, după ce sărise 128,5 metri. Surpriza negativă în prima manșă fusese produsă de Peter Prevc, slovenul fost câștigător al Marelui Glob de Cristal și al Turneului celor Patru Trambuline. Prevc a sărit doar 100,5 metri și a ratat calificarea pentru manșa decisivă.

La final, Stoch, clasat pe patru după prima manșă, a totalizat 279,7 puncte și a obținut astfel a 23-a victorie a carierei în Cupa Mondială. Freitag a încheiat pe poziția a doua, cu un total de 275,5 puncte. Iar un alt polonez, David Kubacki, a completat podiumul, cu 270,1 puncte. Kraft, câștigătorul primei manșe, a sărit doar 119 metri în runda secundă și a încheiat pe locul patru, cu un total de 262,8 puncte.

Etapa a doua a turneului are loc pe 1 ianuarie, tot în Germania, la Garmisch-Partenkirchen.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *