Alexis Pinturault s-a impus pe zăpada de acasă, în slalomul uriaș de la Val d’Isere

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2013/01/Alexis-Pinturault-150x150.jpgFrancezul Alexis Pinturault a bifat a 20-a victorie a carierei în Cupa Mondială de schi alpin. Schiorul în vârstă de 26 de ani a câștigat slalomul uriaș programat în țara sa natală, la Val d’Isere. Pinturault se impusese aici și în urmă cu un an, în total având trei victorii în stațiunea din Savoia, prima fiind un slalom, în 2012.

Austriacul Marcel Hirscher, câștigătorul Marelui Glob de Cristal în ultimele șase sezoane, a fost lider după prima manșă. Pinturault se afla doar pe poziția a treia. Însă în manșa secundă, francezul a schiat excelent și a înregistrat cel mai bun timp, trecând în frunte. Germanul Stefan Luitz, care ocupa locul doi după prima manșă, a sosit al doilea și la final. Iar Hirscher, care a intrat ultimul pe pârtie în manșa decisivă, a comis câteva greșeli, între care și agățarea unei porți, și a încheiat doar pe locul trei.

În fruntea clasamentului general al sezonului se află doi norvegieni. Kjetil Jansrud este lider, cu 249 de puncte, patru în plus față de Aksel Lund Svindal.

Duminică, tot la Val d’Isere, are loc un slalom.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *