//
acum citeşti...

Formula 1

Sebastian Vettel s-a impus în Brazilia, în penultima etapă a sezonului în Formula 1

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2015/03/vettel-150x150.jpg

Foto: origin.lb.formula1.com

Germanul Sebastian Vettel a câștigat penultima etapă a sezonului în Campionatul Mondial de Formula 1, Grand Prixul Braziliei, disputat pe circuitul Interlagos. Deja campion mondial în acest sezon, britanicul Lewis Hamilton a încheiat pe locul patru deși a plecat în cursă de pe linia boxelor.

Finlandezul Valtteri Bottas a plecat din pole position, dar Vettel a avut un start mai bun și s-a instalat în frunte după primul viraj. Germanul a condus apoi până la final, obținând a 47-a victorie din carieră. Bottas a încheiat pe locul doi, iar finlandezul Kimi Raikkonen, coleg cu Vettel la Ferrari, a ocupat poziția a treia. Hamilton s-a aflat la start pe linia boxelor deoarece nu înregistrase vreun tur cronometrat în calificări. Britanicul suferise un accident în startul calificărilor.

În clasamentul sezonului, Hamilton are 43 de puncte avans față de Vettel. Bottas este al treilea, la 22 de puncte în urma germanului.

Ultima etapă a sezonului este programată pe 26 noiembrie, la Abu Dhabi.

Articole pe aceeaşi temă:

Discutie

0 comentarii

Post a Comment

Categorii

Știri pe scurt

23/02 Aur olimpic pentru olandezul Kjeld Nuis la patinaj viteză – 1.000 m. Podium completat de Haavard Lorentzen (Norvegia) și Kim Tae-yun (Coreea de Sud)

23/02 Aur olimpic pentru Kelsey Serwa (Canada) la schi cross. Podium completat de Brittany Phelan (Canada) și Fanny Smith (Elveția)

22/02 Viitorul Constanța l-a achiziționat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna

22/02 Aur olimpic pentru Ungaria, la ștafeta masculină 5.000 m, la short track. Podium completat de China și Canada

22/02 Aur olimpic pentru chinezul Wu Dajing la short track – 500 m. Podium completat de sud-coreenii Hwang Dae-heon și Lim Hyo-jun

22/02 Aur olimpic pentru olandeza Suzanne Schulting la short track – 1.000 m. Podium completat de Kim Boutin (Canada) și Arianna Fontana (Italia)

22/02 Americanul David Wise este campion olimpic la schi acrobatic – halfpipe. Podium completat de Alex Ferreira (SUA) și Nico Porteous (Noua Zeelandă)

22/02 Austriaca Anna Gasser este prima campioană olimpică din istorie la snowboard big air. Podium completat de Jamie Anderson (SUA) și Zoi Sadowski-Synnott (Noua Zeelandă)

21/02 Canadianul Brady Leman a obținut aurul olimpic la schi acrobatic – schi cross. Podium completat de Marc Bischofberger (Elveția) și Serghei Ridzik (Olimpicii Ruși)

20/02 ACS Poli Timișoara i-a achiziționat pe atacantul argentinian Esteban Ciaccheri și pe fundașul român Iulian Carabela, ambii semnând contracte până în vară

20/02 Coreea de Sud a câștigat aurul olimpic în cursa feminină de ștafetă – 3.000 metri la short track. Podium completat de Italia și Olanda