//
acum citeşti...

Schi alpin

Germanul Felix Neureuther a câștigat cursa de slalom de la Levi, în Finlanda

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2013/03/Felix-Neureuther-150x150.jpgGermanul Felix Neureuther s-a impus în cursa de slalom de la Levi, în Finlanda, prima etapă a sezonului în Cupa Mondială de schi alpin. Sezonul ar fi trebuit să înceapă acum două săptămâni, la Solden, în Austria, dar slalomul uriaș de acolo a fost anulat din cauza vântului puternic.

Neureuther a fost pe locul secund după prima manșă în care cel mai rapid fusese britanicul Dave Ryding. Dar acesta din urmă nu a rezistat presiunii în manșa a doua, a ratat o poartă și a abandonat.

Pentru germanul în vârstă de 33 de ani, este a 13-a victorie a carierei în Cupa Mondială. Precedentul său succes fusese înregistrat în urmă cu aproape doi ani, în februarie 2016.

Norvegianul Henrik Kristoffersen a ocupat locul al doilea la Levi, iar suedezul Mattias Hargin a completat podiumul.

Austriacul Marcel Hirscher, deținătorul Marelui Glob de Cristal și un specialist la slalom, a dezamăgit la Levi. După un loc patru la finalul primei manșe, Hirscher a greșit în runda a doua și a ocupat la final doar locul 17.

Următoarele etape ale sezonului au loc la Lake Louise, în Canada, unde pe 25 și 26 noiembrie sunt programate o coborâre și un Super-G.

Articole pe aceeaşi temă:

Discutie

0 comentarii

Post a Comment

Categorii

Știri pe scurt

23/02 Aur olimpic pentru olandezul Kjeld Nuis la patinaj viteză – 1.000 m. Podium completat de Haavard Lorentzen (Norvegia) și Kim Tae-yun (Coreea de Sud)

23/02 Aur olimpic pentru Kelsey Serwa (Canada) la schi cross. Podium completat de Brittany Phelan (Canada) și Fanny Smith (Elveția)

22/02 Viitorul Constanța l-a achiziționat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna

22/02 Aur olimpic pentru Ungaria, la ștafeta masculină 5.000 m, la short track. Podium completat de China și Canada

22/02 Aur olimpic pentru chinezul Wu Dajing la short track – 500 m. Podium completat de sud-coreenii Hwang Dae-heon și Lim Hyo-jun

22/02 Aur olimpic pentru olandeza Suzanne Schulting la short track – 1.000 m. Podium completat de Kim Boutin (Canada) și Arianna Fontana (Italia)

22/02 Americanul David Wise este campion olimpic la schi acrobatic – halfpipe. Podium completat de Alex Ferreira (SUA) și Nico Porteous (Noua Zeelandă)

22/02 Austriaca Anna Gasser este prima campioană olimpică din istorie la snowboard big air. Podium completat de Jamie Anderson (SUA) și Zoi Sadowski-Synnott (Noua Zeelandă)

21/02 Canadianul Brady Leman a obținut aurul olimpic la schi acrobatic – schi cross. Podium completat de Marc Bischofberger (Elveția) și Serghei Ridzik (Olimpicii Ruși)

20/02 ACS Poli Timișoara i-a achiziționat pe atacantul argentinian Esteban Ciaccheri și pe fundașul român Iulian Carabela, ambii semnând contracte până în vară

20/02 Coreea de Sud a câștigat aurul olimpic în cursa feminină de ștafetă – 3.000 metri la short track. Podium completat de Italia și Olanda