Continuă parcursul de senzație al Mihaelei Buzărnescu la Linz. Românca a ajuns în semifinale

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2017/06/buzarnescu-150x150.jpg
Foto: treizecizero.ro

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz, în Austria, după victoria în trei seturi în fața elvețiencei Belinda Bencic. Românca în vârstă de 29 de ani nu mai ajunsese vreodată nici măcar în sferturi la un turneu din circuitul WTA. Buzărnescu a avut nevoie de șase mingi de meci pentru a pune capăt partidei împotriva unei jucătoare în vârstă de doar 20 de ani, aflată acum pe locul 228 în clasamentul mondial, dar care în februarie 2016 ajungea pe poziția a șaptea în ierarhia WTA.

Buzărnescu a câștigat primul set cu 6-4, fructificând singura minge de brec apărută în set, tocmai în ghemul al zecelea. În actul secund, românca a condus cu 4-1, iar la 5-4 în favoarea sa, a avut trei mingi de meci, toate ratate. Bencic a egalat la 5-5, apoi a câștigat setul cu 7-5. În decisiv, din nou Buzărnescu a făcut prima un brec, având 5-2. Bencic a egalat la 5-5, însă apoi românca a condus cu 6-5 și a avut alte două mingi de meci, pe serviciul advers. Elvețianca le-a anulat pe ambele și a împins setul în tiebreak. Aici, Buzărnescu a condus cu 3-1, a fost egalată la 3-3, dar a mai făcut un mini-brec și s-a desprins la 6-4, câștigând apoi cu 7-4. Meciul a durat două ore și jumătate.

În semifinale, Buzărnescu o va înfrunta pe învingătoarea dintre Tatjana Maria din Germania, cap de serie numărul șapte, și Barbora Strycova din Cehia, a doua jucătoare pe lista favoritelor.

Tot la Linz joacă în sferturi de finală și Sorana Cîrstea care o va întâlni în această fază pe prima favorită a turneului, Magdalena Rybarikova din Slovacia.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *