//
acum citeşti...

Tenis

Rafa Nadal l-a învins pe Kevin Anderson și a triumfat a treia oară la US Open

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2017/06/nadal-150x150.jpg

Foto: wearetennis.com

Spaniolul Rafael Nadal este campionul din 2017 în Openul Statelor Unite, al patrulea și ultimul turneu de Grand Slam al sezonului. În finala de la New York, Nadal s-a impus în minimum de seturi în fața sud-africanului Kevin Anderson, jucător în vârstă de 31 de ani, ajuns în premieră în carieră în finala unui Grand Slam. Este al treilea trofeu al lui Nadal la New York și al 16-lea într-un turneu major, spaniolul apropiindu-se de recordul lui Roger Federer de 19 trofee în Grand Slam-uri.

Nadal a dominat meciul încă din start, câștigând ușor ghemurile pe propriul serviciu și având multe mingi de brec pe serviciul advers. În cele din urmă, jocul lui Anderson a cedat, iar Nadal a câștigat cinci ghemuri consecutive. Spaniolul a avut această serie pe finalul primului set, de la 2-3 ajungând la 6-3, apoi câștigând și primul ghem din setul doi. În acest set, un singur brec a făcut diferența, unul reușit de Nadal în ghemul al șaselea. Tot 6-3 a fost scorul în favoarea spaniolului. Setul trei a început cu un nou brec, reușit tot de Nadal care a păstrat acest avantaj până la sfârșit și s-a impus cu 6-4. Meciul a durat două ore și jumătate, iar Anderson nu a avut nici măcar o minge de brec.

Nadal a obținut al doilea trofeu major în 2017, după ce a câștigat în acest an și turneul de la Roland Garros. La New York, Nadal se mai impusese în 2010 și 2013.

Pentru acest succes, Nadal a primit un cec în valoare de 3.700.000 de dolari. Învinsul a fost recompensat pentru calificarea în finală cu 1.825.000 de dolari.

Articole pe aceeaşi temă:

Discutie

0 comentarii

Post a Comment

Categorii

Știri pe scurt

23/02 Aur olimpic pentru olandezul Kjeld Nuis la patinaj viteză – 1.000 m. Podium completat de Haavard Lorentzen (Norvegia) și Kim Tae-yun (Coreea de Sud)

23/02 Aur olimpic pentru Kelsey Serwa (Canada) la schi cross. Podium completat de Brittany Phelan (Canada) și Fanny Smith (Elveția)

22/02 Viitorul Constanța l-a achiziționat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna

22/02 Aur olimpic pentru Ungaria, la ștafeta masculină 5.000 m, la short track. Podium completat de China și Canada

22/02 Aur olimpic pentru chinezul Wu Dajing la short track – 500 m. Podium completat de sud-coreenii Hwang Dae-heon și Lim Hyo-jun

22/02 Aur olimpic pentru olandeza Suzanne Schulting la short track – 1.000 m. Podium completat de Kim Boutin (Canada) și Arianna Fontana (Italia)

22/02 Americanul David Wise este campion olimpic la schi acrobatic – halfpipe. Podium completat de Alex Ferreira (SUA) și Nico Porteous (Noua Zeelandă)

22/02 Austriaca Anna Gasser este prima campioană olimpică din istorie la snowboard big air. Podium completat de Jamie Anderson (SUA) și Zoi Sadowski-Synnott (Noua Zeelandă)

21/02 Canadianul Brady Leman a obținut aurul olimpic la schi acrobatic – schi cross. Podium completat de Marc Bischofberger (Elveția) și Serghei Ridzik (Olimpicii Ruși)

20/02 ACS Poli Timișoara i-a achiziționat pe atacantul argentinian Esteban Ciaccheri și pe fundașul român Iulian Carabela, ambii semnând contracte până în vară

20/02 Coreea de Sud a câștigat aurul olimpic în cursa feminină de ștafetă – 3.000 metri la short track. Podium completat de Italia și Olanda