//
acum citeşti...

Ciclism

Chris Froome a câștigat Turul Spaniei, Alberto Contador s-a retras din activitate

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2017/09/froome-150x150.jpg

Foto: bbc.co.uk

Britanicul Chris Froome a devenit doar al treilea ciclist din istorie care câștigă în același an Turul Franței și Turul Spaniei. Rutierul de la echipa Sky s-a impus în Vuelta pentru prima dată în carieră și se alătură pe listă francezilor Jacques Anquetil și Bernard Hinault care în 1963, respectiv în 1978, se impuneau în același an în Le Tour și în cursa din Peninsula Iberică.

Froome a devenit lider în Turul Spaniei încă din etapa a treia și nu a mai cedat șefia clasamentului general până la finalul de la Madrid. Anterior, britanicul încheiase de trei ori pe locul doi în Turul Spaniei, în 2011, 2014 și 2016.

Britanicul în vârstă de 32 de ani a făcut o dublă în Turul Spaniei la actuala ediție, câștigând tricoul roșu, al campionului, și pe cel verde, al liderului în clasamentul pe puncte.

Spaniolul Alberto Contador, unul dintre cei șase cicliști care au câștigat în carieră toate cele trei Mari Tururi, și-a anunțat retragerea din activitate. Turul Spaniei a fost ultima competiție din cariera rutierului în vârstă de 34 de ani. Contador a câștigat o etapă la actuala ediție, runda a 20-a, cu finiș în ascensiune pe Alto de l’Angliru, una dintre cele mai grele cățărări din Spania.

În clasamentul general, Froome a avut un avans de două minute și 15 secunde față de al doilea clasat, italianul Vincenzo Nibali. Alberto Contador a încheiat pe locul cinci.

Ultima etapă, la Madrid, a fost câștigată la sprint de Matteo Trentin.

Articole pe aceeaşi temă:

Discutie

0 comentarii

Post a Comment

Categorii

Știri pe scurt

23/02 Aur olimpic pentru olandezul Kjeld Nuis la patinaj viteză – 1.000 m. Podium completat de Haavard Lorentzen (Norvegia) și Kim Tae-yun (Coreea de Sud)

23/02 Aur olimpic pentru Kelsey Serwa (Canada) la schi cross. Podium completat de Brittany Phelan (Canada) și Fanny Smith (Elveția)

22/02 Viitorul Constanța l-a achiziționat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna

22/02 Aur olimpic pentru Ungaria, la ștafeta masculină 5.000 m, la short track. Podium completat de China și Canada

22/02 Aur olimpic pentru chinezul Wu Dajing la short track – 500 m. Podium completat de sud-coreenii Hwang Dae-heon și Lim Hyo-jun

22/02 Aur olimpic pentru olandeza Suzanne Schulting la short track – 1.000 m. Podium completat de Kim Boutin (Canada) și Arianna Fontana (Italia)

22/02 Americanul David Wise este campion olimpic la schi acrobatic – halfpipe. Podium completat de Alex Ferreira (SUA) și Nico Porteous (Noua Zeelandă)

22/02 Austriaca Anna Gasser este prima campioană olimpică din istorie la snowboard big air. Podium completat de Jamie Anderson (SUA) și Zoi Sadowski-Synnott (Noua Zeelandă)

21/02 Canadianul Brady Leman a obținut aurul olimpic la schi acrobatic – schi cross. Podium completat de Marc Bischofberger (Elveția) și Serghei Ridzik (Olimpicii Ruși)

20/02 ACS Poli Timișoara i-a achiziționat pe atacantul argentinian Esteban Ciaccheri și pe fundașul român Iulian Carabela, ambii semnând contracte până în vară

20/02 Coreea de Sud a câștigat aurul olimpic în cursa feminină de ștafetă – 3.000 metri la short track. Podium completat de Italia și Olanda