Wayne Rooney se retrage de la echipa națională pentru a se concentra pe cariera la Everton

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2012/12/wayne-rooney-150x150.jpgAtacantul Wayne Rooney a anunțat că nu va mai juca pentru echipa națională a Angliei, dorind să se axeze doar pe cariera la echipa de club, Everton, la care a revenit în această vară.

Jucătorul care va împlini 32 de ani în luna octombrie a debutat la echipa națională în anul 2003, când avea doar 17 ani și 111 zile, devenind cel mai tânăr jucător din istoria reprezentativei engleze. A adunat 119 partide pentru echipa națională și a marcat 53 de goluri, fiind golgheterul selecționatei din Albion.

Rooney nu a mai jucat la echipa națională din noiembrie 2016. Însă după startul bun de sezon, cu două goluri marcate în două etape pentru Everton, Rooney reintrase în vederile selecționerului Gareth Southgate. „A fost minunat că Gareth Southgate m-a sunat în această săptămână și mi-a spus că mă dorește înapoi la echipa națională, pentru meciurile care se apropie. Am apreciat acest lucru. Totuși, după ce m-am gândit mult și bine, i-am spus lui Gareth că am decis să mă retrag definitiv din fotbalul internațional”, a spus Rooney într-o declarație de presă.

Rooney nu a câștigat vreun trofeu alături de echipa națională a Angliei care are o singură performanță în istorie, triumful în Cupa Mondială la ediția din 1966.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *