//
acum citeşti...

Ciclism

Olandezul Bauke Mollema s-a impus în etapa a 15-a din Turul Franței. Froome rămâne în galben

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2017/07/mollema-150x150.jpgOlandezul Bauke Mollema a câștigat etapa a 15-a din Turul Franței, rundă întinsă pe distanța de 189,5 kilometri, între localitățile Laissac-Sévérac-l’Église și Le Puy-en-Velay. Pe parcurs, au fost așezate patru cățărări repertoriate dintre care două de categoria întâi. Pentru Mollema, 30 de ani, este prima victorie de etapă în Turul Franței și a doua într-un Mare Tur după succesul din 2013 într-o rundă din Turul Spaniei.

Pe penultima cățărare a zilei, Chris Froome a avut o problemă mecanică și a avut nevoie de o roată nouă, oferită de colegul său Michał Kwiatkowski. Grupul favoriților a încercat să-l lase în urmă pe Froome, rutierii de la AG2R mărind viteza. Froome a pierdut 50 de secunde, însă le-a recuperat cu ajutorul colegilor săi Sergio Henao și Mikel Nieve. La sfârșitul etapei, favoriții au sosit în grup compact.

În frunte, Mollema a trecut linia de sosire cu un avans de 19 secunde față de urmăritori. Italianul Diego Ulissi a sosit al doilea, francezul Tony Gallopin a fost al treilea, iar slovenul Primoz Roglic a încheiat pe patru.

La general, Froome rămâne lider, cu un avans de 18 secunde față de Fabio Aru.

Luni este zi de pauză. Etapa a 16-a are loc marți, pe un traseu plat, între Le Puy-en-Velay și Romans-sur-Isère, pe distanța de 165 de kilometri.

Articole pe aceeaşi temă:

Discutie

0 comentarii

Post a Comment

Categorii

Știri pe scurt

23/02 Aur olimpic pentru olandezul Kjeld Nuis la patinaj viteză – 1.000 m. Podium completat de Haavard Lorentzen (Norvegia) și Kim Tae-yun (Coreea de Sud)

23/02 Aur olimpic pentru Kelsey Serwa (Canada) la schi cross. Podium completat de Brittany Phelan (Canada) și Fanny Smith (Elveția)

22/02 Viitorul Constanța l-a achiziționat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna

22/02 Aur olimpic pentru Ungaria, la ștafeta masculină 5.000 m, la short track. Podium completat de China și Canada

22/02 Aur olimpic pentru chinezul Wu Dajing la short track – 500 m. Podium completat de sud-coreenii Hwang Dae-heon și Lim Hyo-jun

22/02 Aur olimpic pentru olandeza Suzanne Schulting la short track – 1.000 m. Podium completat de Kim Boutin (Canada) și Arianna Fontana (Italia)

22/02 Americanul David Wise este campion olimpic la schi acrobatic – halfpipe. Podium completat de Alex Ferreira (SUA) și Nico Porteous (Noua Zeelandă)

22/02 Austriaca Anna Gasser este prima campioană olimpică din istorie la snowboard big air. Podium completat de Jamie Anderson (SUA) și Zoi Sadowski-Synnott (Noua Zeelandă)

21/02 Canadianul Brady Leman a obținut aurul olimpic la schi acrobatic – schi cross. Podium completat de Marc Bischofberger (Elveția) și Serghei Ridzik (Olimpicii Ruși)

20/02 ACS Poli Timișoara i-a achiziționat pe atacantul argentinian Esteban Ciaccheri și pe fundașul român Iulian Carabela, ambii semnând contracte până în vară

20/02 Coreea de Sud a câștigat aurul olimpic în cursa feminină de ștafetă – 3.000 metri la short track. Podium completat de Italia și Olanda