//
acum citeşti...

Formula 1

Hamilton a câștigat la Silverstone și s-a apropiat la un punct de Vettel în clasamentul sezonului

http://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2015/10/hamilton-150x150.png

Foto: thesportbible.com

Lewis Hamilton a obținut a cincea victorie din carieră în Grand Prixul Marii Britanii, a patra consecutivă. Britanicul a dominat de la start la finiș cursa de la Silverstone și a fost secondat de colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas. Germanul Sebastian Vettel a ocupat doar locul șapte, astfel că mai păstrează la general un singur punct avans față de Hamilton.

Hamilton este doar al treilea pilot din istorie, după regretatul Jim Clark și francezul Alain Prost care se impune de cinci ori în Grand Prixul Britanic. Clark a fost primul care a câștigat cursa de patru ori consecutiv, în anii 1960.

Finalul a fost unul dramatic pentru mașinile Ferrari. Kimi Raikkonen se afla pe locul doi cu câteva tururi înainte de final când a suferit o pană și a ajuns la boxe pentru schimbul de pneuri. A revenit pe locul patru, fiind depășit de Bottas și Vettel. La rândul său, Vettel a suferit o pană la roata stânga față, dar germanul era departe de boxe și a avut mult de tras până să ajungă la standuri pentru schimbul de pneuri. Astfel, Vettel a coborât de pe locul trei până pe șapte.

Vettel are în clasamentul general al sezonului 177 de puncte, iar Hamilton a adunat 176 de puncte. Al treilea, cu 154 de puncte, este Bottas.

Următoarea etapă a sezonului, a 11-a, este Grand Prixul Ungariei, la Budapesta, pe 30 iulie.

Articole pe aceeaşi temă:

Discutie

0 comentarii

Post a Comment

Categorii

Știri pe scurt

23/02 Aur olimpic pentru olandezul Kjeld Nuis la patinaj viteză – 1.000 m. Podium completat de Haavard Lorentzen (Norvegia) și Kim Tae-yun (Coreea de Sud)

23/02 Aur olimpic pentru Kelsey Serwa (Canada) la schi cross. Podium completat de Brittany Phelan (Canada) și Fanny Smith (Elveția)

22/02 Viitorul Constanța l-a achiziționat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna

22/02 Aur olimpic pentru Ungaria, la ștafeta masculină 5.000 m, la short track. Podium completat de China și Canada

22/02 Aur olimpic pentru chinezul Wu Dajing la short track – 500 m. Podium completat de sud-coreenii Hwang Dae-heon și Lim Hyo-jun

22/02 Aur olimpic pentru olandeza Suzanne Schulting la short track – 1.000 m. Podium completat de Kim Boutin (Canada) și Arianna Fontana (Italia)

22/02 Americanul David Wise este campion olimpic la schi acrobatic – halfpipe. Podium completat de Alex Ferreira (SUA) și Nico Porteous (Noua Zeelandă)

22/02 Austriaca Anna Gasser este prima campioană olimpică din istorie la snowboard big air. Podium completat de Jamie Anderson (SUA) și Zoi Sadowski-Synnott (Noua Zeelandă)

21/02 Canadianul Brady Leman a obținut aurul olimpic la schi acrobatic – schi cross. Podium completat de Marc Bischofberger (Elveția) și Serghei Ridzik (Olimpicii Ruși)

20/02 ACS Poli Timișoara i-a achiziționat pe atacantul argentinian Esteban Ciaccheri și pe fundașul român Iulian Carabela, ambii semnând contracte până în vară

20/02 Coreea de Sud a câștigat aurul olimpic în cursa feminină de ștafetă – 3.000 metri la short track. Podium completat de Italia și Olanda