Norvegia se impune și la ștafetă masculină, la Campionatele Mondiale de schi nordic de la Lahti

Echipele Norvegiei au câștigat medaliile de aur în ambele probe de ștafetă la schi fond, la Campionatele Mondiale de schi nordic de la Lahti, în Finlanda. După succesul fetelor, a venit rândul băieților să obțină victoria. Echipa Norvegiei a fost formată din Didrik Tonseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby și Finn Hagen Krogh. Cei patru au încheiat cursa de 4×10 kilometri în o oră, 37 de minute, 20 de secunde și o zecime. Pe locul al doilea s-a clasat echipa Rusiei, la 4,6 secunde în urma învingătorilor. Suedia a completat podiumul.

În competiție a fost și ștafeta României, formată din Paul Constantin Pepene, Raul Mihai Popa, Petrică Hogiu și Alin Florin Cioancă. România a încheiat pe locul 14, fiind depășită cu un tur de învingători.

Pentru norvegieni, este primul aur câștigat în concursurile masculine de schi fond de la Lahti. Per total însă, delegația Norvegiei a obținut al șaselea titlu mondial la competiția din Finlanda și conduce în clasamentul pe medalii.

Până la sfârșitul competiției mai este o singură cursă masculină de schi fond programată: cursa de 50 de kilometri care va avea loc duminică și va închide Campionatele Mondiale.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *