Kamil Stoch este al doilea polonez care triumfă în Turneul celor Patru Trambuline

Kamil Stoch s-a impus în a 65-a ediţie a Turneului celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile după ce a câştigat ultima etapă programată, la Bischofshofen, şi a profitat de evoluţia slabă a lui Daniel Andre Tande, lider înaintea concursului final. Stoch este doar al doilea polonez din istorie care se impuse în Turneul celor Patru Trambuline după triumful lui Adam Malysz din 2001.

Stoch a fost pe locul secund în concursul de la Bischofshofen, în Austria, la finalul primei manşe în care a sărit 134,5 metri. Lider era slovenul Jurij Tepes. În manşa secundă, Stoch a sărit 138,5 metri şi a totalizat 289,2 puncte. Al doilea a fost austriacul Michael Hayboeck, cu un total de 283,3 puncte. Hayboeck a avut cea mai lungă săritură a concursului, 142 de metri în manşa secundă. Polonezul Piotr Zyla a completat podiumul etapei.

În clasamentul Turneului, Stoch a fost urmat la peste 30 de puncte de Zyla. Daniel Andre Tande, lider în clasamentul Turneului după trei etape, era pe locul trei după prima manşă la Bischofshofen, dar a avut o evoluţie foarte slabă în partea secundă şi a încheiat pe locul 26. Astfel, Tande a coborât pe locul trei la general.

În clasamentul Cupei Mondiale, slovenul Domen Prevc a redevenit lider după ce a ocupat locul patru la Bischofshofen. Prevc are nouă puncte avans faţă de Tande şi 13 puncte în plus faţă de Stoch.

Următoarele etape ale sezonului în Cupa Mondială au loc la Wisla, în Polonia, pe 14 şi 15 ianuarie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *