CSMS Iași încheie pe primul loc în playout și va juca în Liga Europa dacă Dinamo nu câștigă la TAS

CSMS IaşiCSMS Iași a învins pe ACS Poli Timișoara în ultima etapă din playout-ul Ligii I și a încheiat pe prima poziție în această fază a competiției. Astfel, ieșenii sunt foarte aproape de o prezență în Liga Europa în sezonul viitor, urmând să participe în competiția continentală dacă Dinamo nu va avea câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Dinamo ocupă în prezent un loc pentru Liga Europa, dar echipa bucureșteană nu a primit licență pentru cupele europene de la comisia de specialitate a Federației Române de Fotbal, deoarece nu a ieșit din insolvență până la data stabilită. Dinamo a făcut apel la TAS, iar verdictul va fi anunțat la 31 mai.

Ținând cont de situația dinamoviștilor, lupta pentru primul loc în playout a fost una încinsă, Iași, CSU Craiova sau FC Botoșani având șanse să ocupe această poziție. Toate cele trei formații au câștigat în ultima etapă, ieșenii făcând-o însă dramatic la Timișoara. Gazdele, deja retrogradate, au condus cu 2-0, însă CSMS Iași a revenit și a marcat două goluri în ultimele zece minute, prin Andrei Cristea care egala în minutul 82 și prin Piccioni care a înscris golul victoriei în minutul 89. Astfel, CSMS Iași a câștigat cu 3-2.

În celelalte partide ale etapei, CSU Craiova a învins pe Petrolul cu 2-0, iar FC Botoșani a trecut cu 4-0 de CFR Cluj.

În clasament, CSMS Iași și CSU Craiova au încheiat la egalitate, câte 39 de puncte, diferența făcându-se la meciurile directe. Ieșenii au învins cu 3-0 acasă, în vreme ce craiovenii se impuseseră cu 3-2, astfel că CSMS a ocupat primul loc. FC Botoșani a încheiat pe trei, cu 38 de puncte.

FC Voluntari a ocupat poziția a șasea și pentru a rămâne în prima ligă va trebui să dispute un meci de baraj. Adversara din această partidă va fi cunoscută după un alt baraj, între echipele de pe pozițiile secunde în cele două serii din Liga II, Dunărea Călărași și UTA.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *