Beat Feuz a câștigat super-G-ul de la St.Moritz, Kilde a obținut Globul de Cristal al disciplinei

Aleksander Aamodt KildeElvețianul Beat Feuz s-a impus în ultimul super-G al sezonului Cupei Mondiale de schi fond, cursă desfășurată la St.Moritz, în țara sa natală. Feuz a înregistrat a doua victorie consecutivă după ce în ajun câștiga coborârea de la St.Moritz. În cariera sa, elvețianul în vârstă de 29 de ani a ajuns la șapte victorii în Cupa Mondială.

Doi norvegieni au încheiat la egalitate pe locul al doilea, la zece sutimi în urma învingătorului. Aleksander Aamodt Kilde și Kjetil Jansrud nu au putut fi departajați, împărțind poziția secundă. Grație punctelor obținute Kilde s-a clasat pe primul loc în clasamentul sezonului la super-G, norvegianul în vârstă de 23 de ani obținând Globul de Cristal al disciplinei. Este al cincilea an la rând când un norvegian câștigă acest Glob de Cristal, după Aksel Lund Svindal de trei ori și Kjetil Jansrud.

Austriacul Marcel Hirscher a ocupat locul al cincilea și s-a desprins în fruntea clasamentului general al sezonului la 398 de puncte față de al doilea clasat, norvegianul Henrik Kristoffersen.

Sâmbătă și duminică, tot la St.Moritz, se dispută ultimele două curse ale sezonului, un slalom uriaș și un slalom.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *